x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ce CV va avea noul selecţioner

Ce CV va avea noul selecţioner

de Dan Radu    |    28 Iun 2016   •   14:07
Ce CV va avea noul selecţioner
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal va fi anunţat până la terminarea Campionatului European, a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. Acesta a confirmat că pe lista de antrenori se află şi străini, însă s-a ferit să ofere nume, spunând doar că nu va fi Bernd Storck.

Răzvan Burleanu a declarat că FRF nu va renunţa la Anghel Iordănescu, însă acesta va ocupa un alt post decât cel de selecţioner, în instituţie. "Numele noului selecţioner va fi anunţat până la finalul EURO 2016. Vreau să îi mulţumesc lui Anghel Iordănescu, pentru că a preluat echipa şi ne-a dus la acest Euro. Dorim să îl păstrăm pe Anghel Iordănescu în federaţia de fotbal, vom vedea mai târziu pe ce post. El este acum în concediu", a spus preşedintele FRF.

Potrivit acestuia, criteriile pe care noul selecţioner va trebui să le îndeplinească vor fi: "Să aibă 10 ani de experienţă, să aibă trofee în palmares şi să aibă atitudine". Burleanu nu a dat niciun nume, declarând, însă, că lista de antrenori vizaţi cuprinde atât nume din ţară, cât şi din străinătate. "Suntem deschişi oricărei formule, un antrenor străin ori un antrenor român. Am discutat cu Olăroiu, dar el este încă sub contract cu Al Ahli Dubai", a spus Burleanu, adăugând că formula cu un selecţioner care antrenează în paralel şi o echipă de club a fost luată în calcul doar pentru un singur nume. "A fost o singură variantă în discuţie, cu Mircea Lucescu. Asta pe vremea când antrena la Şahtior. În sensul de a pregăti şi formaţia din Ucraina, iar la final de contract să preia naţionala şi să rămână la noi full time", a amintit Burleanu.

 

Cluburile în insolvenţă, automat retrogradate

 

Clasarea pe ultimul loc în grupă a României, la Euro 2016, a fost pusă de Burleanu pe seama "grelei moşteniri". "Prima cauză este oboseala acumulată după jocurile cu Franţa şi Elveţia. Fotbaliştii nu mai sunt obişnuiţi să joace două sau trei meciuri într-o perioadă scurtă. Apoi, ei nu au prezenţe în meciuri de cupe europene, adică Champions League şi Europa League. Noi nu am avut o strategie de dezvoltare a fotbalului după anul 1990", a spus Burleanu. Pentru a însănătoşi fotbalul, acesta a anunţat că FRF nu va mai proteja cluburile aflate în insolvenţă, acestea urmând să nu mai poată accede în Cupa României şi în play-off, în Liga I, din sezonul viitor şi să retrogradeze automat începând cu sezonul 2018-2019.

 

- Răzvan Burleanu a anunţat că, începând din toamna acestui an, Federaţia Română de Fotbal va elabora un sistem de pregătire în care vor fi cuprinşi copii cu vârste de la şapte ani, până la tineri de 21 de ani.

 

- Burleanu nu se desparte de Iordănescu, dar caută alt antrenor

×