x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Galacticii de la Dunare

Galacticii de la Dunare

23 Apr 2004   •   00:00

Dupa calificarea in finala Cupei Romaniei, obtinuta dupa un categoric 4-0 cu Gloria, oficialii galateni, impreuna cu toata echipa, au sarbatorit miercuri seara la restaurantul „Continental". Acolo ei au vizionat partida Dinamo - FC Arges.

Paradoxal, desi calificarea „cainilor", coroborata cu triumful acestora in campionat, le-ar fi garantat participarea in Cupa UEFA, otelarii au fost suporterii „vulturilor violeti". Ei isi doreau un adversar mai facil in finala, in fata caruia ar fi avut sanse mai mari sa obtina trofeul.

DEDICATII. Cel mai in forma a fost antrenorul Sorin Cartu, care a intretinut atmosfera la petrecere. El a facut numeroase dedicatii, preferata sa fiind melodia trupei Cargo „Daca ploaia s-ar opri". La chef a fost prezent si cantaretul Adrian Enache, originar din Galati si un mare suporter al otelarilor, care i-a transmis un mesaj lui Cristi Borcea: „Ajutati-ne sa ne pregatim pentru Cupa UEFA!".

EMOTII. Sorin Cartu a dezvaluit, cu aceasta ocazie, ca are mare incredere in echipa sa inaintea ultimului act al competitiei. „Am crezut foarte mult in aceasta calificare. Am vazut ca avem un program infernal, cu 6 meciuri in 17 zile, si am facut antrenament numai pe nisip. Am foarte mari emotii, pentru ca este o miza enorma si nu ne permitem sa gresim tocmai acum", a spus Cartu.

Paul Andone, Vicentiu Neagoe


A treia finala pentru Cartu

Pentru Sorin Cartu, aceasta este cea de-a treia calificare intr-o finala de Cupa Romaniei. El a castigat trofeul, cu Universitatea Craiova, in sezonul 1990-1991, invingand in finala pe FC Bacau cu scorul de 2-1. In acel an, echipa olteana a castigat si titlul de campioana. In 1995, Cartu, antrenor la Rapid, a fost invins de Petrolul Ploiesti cu 5-3 dupa penalty-uri, la finalul timpului regulamentar scorul fiind egal, 1-1.


Nu e o premiera pentru Galati

Calificarea in finala Cupei Romaniei este o premiera pentru Otelul. Nu insa si pentru orasul de pe malul Dunarii, care a mai avut reprezentante in ultimul act al competitiei. In sezonul 1962-1963, Siderurgistul Galati a pierdut finala cu Petrolul Ploiesti, scor 1-6, iar in 1973 Constructorul Galati a fost invinsa de Chimia Rm. Valcea cu 3-0. Ultima finala a unei echipe galatene a avut loc in sezonul 1975-1976, cand CSU Galati a pierdut, 0-1, in fata Stelei.


Victoras Iacob s-ar intoarce la Otelul

Presedintele clubului galatean, Nicolai Boghici, a promis ca va pune la dispozitia suporterilor care vor sa asiste la finala o garnitura de tren. El a adaugat, in gluma, ca are deja asigurat un transfer in cazul calificarii in Cupa UEFA: „M-a sunat Victoras Iacob si mi-a spus ca vrea sa joace si el in Cupa UEFA. Daca nu se poate cu Rapid, ar vrea sa se intoarca la Galati pentru a juca si el in cupele europene". Victoras Iacob a fost golgeterul Otelului in turul acestui campionat, fiind transferat, in iarna, la Rapid. De precizat ca, in sezonul trecut, Otelul retrogradase din Divizia A, ramanand in primul esalon gratie fuziunii intre formatiile Astra si Petrolul, fiind acum la un pas de o participare in cupele europene.

×
Subiecte în articol: sport finala