x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cătălina Ponor va spune adio gimnasticii la Openul Mexican de luna viitoare

Cătălina Ponor va spune adio gimnasticii la Openul Mexican de luna viitoare

24 Oct 2017   •   12:25
Cătălina Ponor va spune adio gimnasticii la Openul Mexican de luna viitoare

Sportiva română Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, se va retrage din gimnastică la Openul Mexican, care va avea loc pe 25 noiembrie, la Ciudad de Mexico, relatează EFE. 

Ponor, 30 de ani, are cinci medalii la Campionatele Mondiale şi a fost de şapte ori campioană europeană, fiind una dintre cele mai bune gimnaste din primul deceniu al secolului XXI. 

Organizatorii evenimentului din Mexic l-au invitat şi pe gimnastul cubanez Manrique Larduet, vicecampion mondial la individual compus în 2015, unul dintre cei mai buni gimnaşti ai momentului. 

Au mai confirmat participarea spaniolii Paula Raya, Joel Plata, brazilianul Petrix Barbosa, cubaneza Yesenia Saskia Ferrera, mexicanii Victoria Mata, Kevin Cerda, Francisco Rojo, Jorge Inigo. 

Vor fi premiaţi câştigătorii la individual compus, dar vor fi luate în calcul cele mai bune patru note la masculin şi cele mai bune trei la feminin, pentru a fi un format mai atractiv pentru concurenţi şi spectatori. 

Pe 26 noiembrie este programată gala internaţională, în care concurenţii vor prezenta exerciţii spectaculoase. 

Campionii vor primi câte 2.000 de dolari, ocupanţii locului doi vor primi câte 1.500 dolari, iar ocupanţii locului trei, câte 800 dolari. 

Cătălina Ponor şi-a anunţat retragerea din activitate, la 30 de ani, după ce a ratat calificarea în finalele de la bârnă şi sol, la începutul lunii, la Campionatele Mondiale de la Montreal. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol:  Cătălina Ponor