x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihaela Buzărnescu și Gabriela Lee au fost eliminate din calificările de la Australian Open

Mihaela Buzărnescu și Gabriela Lee au fost eliminate din calificările de la Australian Open

11 Ian 2022   •   10:40
Mihaela Buzărnescu și Gabriela Lee au fost eliminate din calificările de la Australian Open

Cea de a doua zi de calificări în turneul feminin de la Australian Open a debutat cu două eliminări ale sportivelor române implicate în competiție. Mihaela Buzărnescu și Gabriela Lee nu au reușit marți dimineața să obțină calificarea în turul secund, în lupta pentru un loc pe tabloul principal.

Ziua a fost deschisă de Gabriela Lee (fostă Talabă), care a fost învinsă de sportiva rusă Kamilla Rakhimova (120 WTA), în două seturi, cu 6-2, 6-3, după o oră și 11 minute de joc.

A fost apoi rândul Mihaelei Buzărnescu (122 WTA), care a întâlnit-o în primul tur al calificărilor pe belgianca Ysaline Bonaventure (235 WTA). În ciuda diferenței de peste 100 de locuri în clasamentul mondial, belgianca s-a impus fără probleme, în două seturi identice, cu 6-2, 6-2, după doar 62 de minute.

În competiție se mai află și Irina Fetecău (211 WTA), ultima reprezentantă a României intrată în primul tur al calificărilor. Aceasta o întâlnește, marți pe favorita numărul 2 al tabloului de calificări, italianca Martina Trevisan (112 WTA).

În turul doi al calificărilor au trecut deja luni, Irina Bara și Alexandra Ignatik, în timp ce Cristina Dinu a părăsit competiția.


Pe tabloul principal al Australian Open sunt deja calificate Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, turneul de Grand Slam al Australiei urmând să înceapă pe 17 ianuarie.

Din păcate, Ana Bogdan a fost nevoită să renunțe la participarea la turneele australiene din caiza unei accidentări.

În competiția masculină, România nu are nici un reprezentant.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu