x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a RETRAS din finala de la Toronto!

Simona Halep s-a RETRAS din finala de la Toronto!

16 Aug 2015   •   22:53
Simona Halep s-a RETRAS din finala de la Toronto!
Sursa foto: captura video

Belinda Bencic a cîştigat marea finală a turneului de la Toronto în faţa Simonei Halep, scor 7-6 (7-5) / 6-7 (4-7) / 3-0, după ce românca a abandonat în setul decisiv, potrivit gsp.ro.

Primul set a început nebuneşte şi pînă la scorul de 3-2 pentru Bencic meciul a mers numai în break-uri. Setul a intrat pînă la urmă în tie-break, unde jucătoarea din Elveţia s-a impus 7-5.

În setul doi au apărut problemele mai mari. Simona a fost condusă cu 2-0 la un moment dat, iar pe parcursul setului a cerut şi intervenţia medicului de trei ori, avînd dureri în zona genunchiului. La scorul de 3-2 pentru elveţiancă, Halep a avut şi o cădere de calciu, intrînd apoi pe teren extrem de afectată. Chiar dacă toată lumea s-ar fi aşteptat ca Simona să cadă fizic, aceasta a avut o revenire incredibilă şi a cîştigat setul.

În setul decisiv, elveţianca a pornit în forţă şi la scorul de 3-0 pentru aceasta, Simona a abandonat acuzînd probleme de sănătate. 


Halep (23 ani), a doua favorită a competiţiei canadiene, a primit un cec de 227.640 dolari şi 585 de puncte WTA pentru accederea în finală, în timp ce câştigătoarea trofeului a fost recompensată cu 456.000 dolari şi 900 de puncte WTA.

Reprezentanta ţării noastre a disputat cu această ocazie a patra sa finală din acest an în circuitul profesionist feminin, după cele de la Shenzhen (China), Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi Indian Wells (SUA), pe care le-a câştigat.

Belinda Bencic (18 ani), numărul 20 mondial, care a reuşit să o elimine în semifinale pe principala favorită, americanca Serena Williams, a cucerit duminică al doilea său titlu WTA, după cel obţinut în luna iunie la Eastbourne (Anglia).

×
Subiecte în articol: simona halep