x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Wimbledon 2015. Vom avea un roman in finala de dublu

Wimbledon 2015. Vom avea un roman in finala de dublu

07 Iul 2015   •   22:32
Wimbledon 2015. Vom avea un roman in finala de dublu

Cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna s-a calificat, marţi seara, în semifinalele probei masculine de dublu din cadrul turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins liderii mondiali, fraţii americani Bob şi Mike Bryan, cu 5-7, 6-4, 7-6 (9), 7-6 (5).  

Victoria perechii Mergea/Bopanna, cap de serie numărul 9 la Wimbledon, înseamnă că România va avea în mod cert un reprezentant în finala masculină de dublu, având în vedere că în semifinale cei doi vor juca împotriva cuplului româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul patru.

Mergea şi Bopanna s-au impus în faţa fraţilor Bryan după două ore şi 34 de minute de joc, aceasta fiind a treia victorie în acest an pentru Mergea în faţa americanilor, primele două reuşindu-le cu britanicul Dominic Inglot ca partener, în optimi la Australian Open şi în sferturi la Dubai.

Mergea a pierdut în faţa perechii Tecău/Rojer de patru ori anul acesta: în sferturi la Australian Open (alături de Inglot), în primul tur la Miami (partener Inglot), în optimi la Roma şi la Roland Garros (ambele cu Bopanna ca partener).

Contra americanilor, Mergea şi Bopanna au reuşit 17 aşi (dar şi 9 duble greşeli), ultimul fiind punctul câştigător, adus de Mergea, cu al doilea serviciu. Gemenii americani au realizat 9 aşi (şi 4 duble greşeli). Fraţii Bryan au avut 12 winners, iar Mergea şi Bopanna 31, cuplul româno-indian făcând 9 erori neforţate, spre deosebire de 4 ale adversarilor.

Florin Mergea şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la un Mare Şlem, după semifinala jucată anul trecut alături de croatul Marin Draganja la Roland Garros. Bopanna a mai jucat o semifinală la Wimbledon, în 2013.

Mergea şi Bopanna au 11 victorii în ultimele 12 partide, toate jucate pe iarbă, câştigând titlul la Stuttgart, jucând finala la Halle (pierdută) şi ajungând în semifinale la Londra.

În sferturi, perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a dispus cu 6-4, 6-3, 7-6 (2) cu cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Nenad Zimonjic (Serbia), cap de serie numărul 7.

Dacă Rojer se află la prima semifinală la All England Club, pentru Horia este a patra, după ce a jucat de trei ori finala, alături de Robert Lindstedt (2010, 2011, 2012). Totodată, pentru ei este a treia semifinală din acest an la turneele de Mare Şlem, după ce s-au oprit în penultimul act atât la Australian Open, cât şi la Roland Garros.

Prin calificarea în semifinale, perechile Mergea/Bopanna şi Tecău/Rojer şi-au asigurat cecuri de câte 85.000 lire sterline şi câte 720 de puncte ATP fiecare.

Cealaltă semifinală va opune cuplurile Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia), cap de serie numărul 13, şi Jonathan Erlich (Israel)/Philipp Petzschner (Germania).

×
Subiecte în articol: florin mergea