x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cursuri de învăţare inteligentă

Cursuri de învăţare inteligentă

de Theodora Şutiu    |    10 Apr 2019   •   12:05
Cursuri de învăţare inteligentă
Sursa foto: Digital Vision/Getty Images

„Şcoala şi viitorul meu” este un nou program de prevenire a abandonului şcolar şi dezvoltare a unor competenţe esenţiale pentru o viitoare profesie, creat pentru peste 1.000 de şcolari de gimnaziu proveniţi din zonele urbane mici ale ţării. La ora actuală, aproximativ o cincime dintre elevii români termină maximum opt clase şi mulţi nu doresc să obţină un loc de muncă după abandonarea studiilor.

Programul lansat de JA România include 20 de şcoli din 12 judeţe şi cuprinde lecţii despre lumea digitală, o platformă de blended learning (îmbinarea învăţării online cu cea clasică) şi studii de caz despre abandonul şcolar, în sprijinul orientării profesionale şi identificării unor oportunităţi de tranziţie de la şcoală la viaţa activă. În plus, programul „Şcoala şi viitorul meu” îşi propune dotarea a cinci şcoli cu echipamente performante pentru o sală de clasă.

Pregătire şi pentru profesori

Concret, activităţile educaţionale se vor desfăşura în şcoli, sub îndrumarea cadrelor didactice, care vor beneficia la rândul lor de materiale educaţionale gratuite (resurse blended learning, ghid profesor, manuale, auxiliare didactice). În plus, elevii vor realiza în echipe un proiect practic, folosind tehnologia pentru prevenirea abandonului şcolar, în cadrul căruia pot implica şi voluntari din comunitate.

 

 

 

×