x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul britanic anticipează o relație bună cu viitorul guvern român

Ambasadorul britanic anticipează o relație bună cu viitorul guvern român

de Şerban Mihăilă    |    23 Iun 2017   •   10:18
Ambasadorul britanic anticipează o relație bună cu viitorul guvern român

Recepția de Ziua Reginei, organizată ieri  la Arenele BNR, i-a oferit ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummel, ocazia de a face câteva previziuni și aprecieri. El a prezis că va avea o relație bună cu viitorul guvern de la București și a anticipat găsirea unor soluții favorabile pentru comunitatea română din Regatul Unit, în urma negocierilor pentru Brexit. Concomitent, Brummel a anunțat că 2017 este cel mai bun an al parteneriatului militar dintre Marea Britanie și România. 

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a afirmat, ieri, că a avut o relaţie foarte bună cu precedentul guvern român şi speră ca relaţia să rămână aceeaşi şi cu viitorul executiv. „Am înţeles că a fost un vot în această săptămână în Parlament, care a decis că va fi o schimbare în privința prim-ministrului şi, conform Constituţiei României, această schimbare va fi făcută. Avem o relaţie foarte bună cu guvernul precedent (…) şi aştept să avem o relaţie foarte bună cu guvernul care o să urmeze”, a precizat Brummell, într-o declaraţie pentru presă. Pe fondul începerii negocierilor dintre Londra și Bruxelles pe tema ieșirii Regatului Unit din UE, Brummel a afirmat că Marea Britanie rămâne un „prieten și partener pentru România”. „Vom dezvolta această prietenie și acest parteneriat. 2017 este cel mai intens an din ultima perioadă în ceea ce privește parteneriatul militar între Marea Britanie și România pe pământ, pe apă și, după cum ați văzut, în aer", a spus ambasadorul, după ce deasupra Arenelor BNR au zburat avioane „Typhoon” ale Royal Air Force și F16 ale Forțelor Aeriene Române. 

Vești bune pentru românii din Marea Britanie

Insistând asupra relațiilor bilaterale din perspectiva Brexit, diplomatul britanic s-a referit direct la comunitatea românilor din Regatul Unit: „Românii care trăiesc, lucrează și studiază în Marea Britanie sunt bine-veniți (…) Sunt foarte fericit că mulți studenți buni din România au ales să continue învățământul în universitățile cele mai bune din lume, în Marea Britanie. Sunt foarte mulțumit că medici și asistenți medicali buni din România lucrează în serviciul național al Sănătății noastre, iar în multe profesii din Marea Britanie românii au o contribuție foarte importantă. Sper să fie găsită o soluție în curând în negocierile privind Brexit, care să fie bună pentru cetățenii români din Marea Britanie și pentru cetățenii britanici din alte țări ale Uniunii Europene", a spus Brummel.
 

×