x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel: Cred în Dumnezeu, iar religia este partenerul meu constant

Angela Merkel: Cred în Dumnezeu, iar religia este partenerul meu constant

07 Noi 2012   •   13:08
Angela Merkel: Cred în Dumnezeu, iar religia este partenerul meu constant
Sursa foto: ODD ANDERSEN / AFP

Cancelarul german Angela Merkel a mărturisit că este foarte credincioasă, Dumnezeu fiind alături de ea la alegerile care vor avea loc anul viitor, scrie Daily Mail.

Este prima oară când Angela Merkel spune despre credinţă că este o parte vitală în viaţa ei. Angela Merkel este fiica unui pastor luteran şi a crescut în Hamburg. Merkel are un doctorat în Fizică şi a fost comparată deseori cu "Doamna de fier” a Angliei, Margaret Thatcher. Ea a câştigat trei ani la rând, din 2006 până în 2008, titlul de "cea mai puternică femeie din lume", acordat anual de revista "Forbes". Angela Merkel a devenit prima femeie cancelar din istoria Germaniei după ce l-a învins in 2005 pe Gerhard Schröder.

"Sunt membră a Bisericii Evanghelice. Cred în Dumnezeu, iar religia este partenerul meu constant, aşa cum a fost de când mă ştiu", a spus Angela Merkel.

Unele persoane susţin că declaraţiile cancelarului german sunt menite să atragă încrederea comunităţii creştine din Germania, după ce mii de persoane au părăsit Biserica Catolică în urma scandalurilor sexuale.

×