x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ArcelorMittal vrea să preia cea mai mare oțelărie din Europa, aflată în prag de faliment

ArcelorMittal vrea să preia cea mai mare oțelărie din Europa, aflată în prag de faliment

de Dan Constantin    |    30 Noi 2014   •   13:14
ArcelorMittal vrea să preia cea mai mare oțelărie din Europa, aflată în prag de faliment

Oțelăria ILVA, din Italia, aflată într-o situație financiara dezastruoasa, poate fi prelută de Grupul ArcelorMittal care a facut o ofertă în acest sens.

Oțelăria este situată în sudul țării, în orașul Trente, iar închiderea ei ar trimite imediat în șomaj circa 25,000 de salariați- 16,000 angajați direcți și 8-10,000 din firmele colaboratoare, potrivit ziarului La Repubblica.

ILVA produce anual 5,7 milioane tone oțel, fiind cea mai mare oțelărie din Europa, cu un export de 25 la sută din capacitate.

Premierul italian Renzi a declarat ca preferă o soluție de continuare a activității prin preluarea oțelăriei de un grup privat, dar nu a exclus nici varianta naționalizării.

Grupul Mittal deține în România combinatul siderurgic de la Galați, preluat prin privatizare în 2001, cu 70 de milioane dolari. Combinatul de la Galați a avut în 1988 o producție de vârf, de 8,2 milioane tone de oțel, anul trecut aceasta ajungând la 3,5 milioane tone. În combinat lucrau până în 1989 circa 40,000 de oameni, numărul angajaților fiind acum de circa 7,300.

×