x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AVERTISMENT CUTREMURĂTOR al preoţilor exorcişti şi al experţilor în paranormal! Ce s-ar putea întâmpla de Crăciun

AVERTISMENT CUTREMURĂTOR al preoţilor exorcişti şi al experţilor în paranormal! Ce s-ar putea întâmpla de Crăciun

01 Dec 2014   •   11:42
AVERTISMENT CUTREMURĂTOR al preoţilor exorcişti şi al experţilor în paranormal! Ce s-ar putea întâmpla de Crăciun

Exorciştii şi experţii în paranormal avertizează oamenii să nu cumpere şi să nu folosească placa Ouija (sau Placa Spiritelor) în perioada Crăciunului, asta dacă nu vor ca forţele demonice să le pătrundă în case, scrie The Independent.

Avertismentul vine după ce o versiune modernă a "Plăcii Spiritelor" a fost anunţată ca fiind unul dintre cele mai căutate cadouri de Crăciun.

Această cerere crescută vine în urma lansării, luna trecută, a filmului de groază "Ouija".

Un preot catolic din Dublin a avertizat că joaca în necunoştinţă de cauză cu aceste plăci Ouija poate avea consecinţe îngrozitoare.

"Este foarte uşor să deschizi poarta spiritelor demonice, dar este foarte greu să scapi de ele. Oamenii, în special cei tineri, adolescenţii, care sunt mai deschişi experimentelor de acest fel, pot fi foarte naivi crezând că vor contacta doar spiritele celor dragi trecuţi în nefiinţă. Este ca şi cum ai pleca în Africa cu gândul că eşti imun la Ebola", a declarat preotul exorcist.

Placa Ouija (sau Placa Spiritelor) este o placă plană marcată cu literele alfabetului, numerele 0-9, cuvintele "DA", "NU", "salut" (ocazional) și "la revedere", împreună cu diverse simboluri și elemente grafice. Acesta placă folosește o planșetă (o piesă mică din lemn în formă de inimă) sau un indicator mobil pentru a indica mesajul unui așa-zis spirit pe placă în timpul unei ședințe de spiritism.

Participanții pun degetele pe planșetă și aceasta este mișcată deasupra plăcii pentru a se crea cuvinte ca și cum ar fi un mesaj din partea unui spirit. Termenul "Ouija" este folosit generic pentru a se referi la orice tip de placă vorbitoare.

Primele referiri la metode de scriere automatică provin din China anilor 1100, în timpul dinastiei Song. Metoda era cunoscută ca fuji, "planșeta de scris", conform Wikipedia.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, planșetele au fost vândute la scară largă ca o noutate. Oamenii de afaceri Elijah Bond și Charles Kennard au avut ideea brevetării unei planșete vândută ca o placă pe care era imprimat alfabetul. Patentul a fost înregistrat la 28 mai 1890 la Oficiul de protecție al brevetelor și, astfel, a fost inventată prima placă Ouija. Data apariției brevetului a fost 10 februarie 1891 și a fost catalogată ca US Patent 446054. Bond era avocat și inventator, el inventând și alte obiecte în plus față de acest dispozitiv.   

×