x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barack Obama va trebui să nu vorbească despre drepturile homosexualilor, în timpul vizitei sale în Kenya

Barack Obama va trebui să nu vorbească despre drepturile homosexualilor, în timpul vizitei sale în Kenya

06 Iul 2015   •   18:26
Barack Obama va trebui să nu vorbească despre drepturile homosexualilor, în timpul vizitei sale în Kenya
Sursa foto: Chuck Kennedy/The White House

Manifestanţi împotriva homosexualităţii au defilat luni pe străzile capitalei kenyene Nairobi şi au apelat la preşedintele american Barack Obama să se abţină de la a pleda pentru drepturile homosexualilor în cursul vizitei sale prevăzute să aibă loc la sfârşitul lunii iulie în Kenya, relatează AFP.

''Nu vrem Obama şi Obama, nu vrem Michelle şi Michelle'', au scandat manifestanţii pentru a-şi face cunoscută atitudinea lor de respingere a cuplurilor de acelaşi sex. ''Vrem Obama şi Michelle, şi vrem un copil !'', afirmau ei.

''Este important pentru noi ca cetăţenii Kenyei să ştie că SUA nu sunt Dumnezeu'', declara organizatorul manifestaţiei, pastorul evanghelic Mark Kariuki, după ce Curtea Supremă americană a autorizat mariajul homosexual. Preşedintele Obama este binevenit ''în ţara natală a tatălui său'', dar ''nu trebuie să vorbească despre problema gay'', a estimat responsabilul religios.

Manifestaţia, intitulată ''Marşul pentru apărarea familiei'', care a reunit circa o sută de persoane îmbrăcate în tricouri albe, a avut loc la o zi după o nouă diatribă a vicepreşedintelui kenyan Willian Ruto împotriva homosexualităţii. Ea a fost organizată de Alianţa evanghelică din Kenya, din care fac parte mai multe Biserici.

Barack Obama, care a vizitat de patru ori Africa Subsahariană, va merge în iulie în Kenya pentru prima dată de la preluarea funcţiei în 2009. El îşi va continua apoi vizita în Etiopia.


×