x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bomba nucleară care putea rade jumătate de continent poate fi văzută în Rusia

Bomba nucleară care putea rade jumătate de continent poate fi văzută în Rusia

de playtech.ro    |    10 Sep 2015   •   12:12
Bomba nucleară care putea rade jumătate de continent poate fi văzută în Rusia

Cea mai puternică bombă nucleară detonată vreodată, cu un nor atomic de opt ori mai înalt decât vârful Everest şi cu o energie degajată de 50.000 de kilotone, este “Bomba Ţarului”.

A fost testată de ruşi în anii ’60 și este de 1.400 de ori mai puternică decât bombele nucleare lansate de SUA asupra Japoniei în al Doilea Război Mondial luate împreună. Acum, este expusă la Moscova pentru prima oară, potrivit Le Soir.

Pe 30 octombrie 1961, URSS a detonat “Bomba Ţarului” deasupra arhipelagului Novaya Zemlya din nordul Rusiei. Denumită oficial “bomba cu hidrogen AN602″, a fost original concepută să elibereze o energie de 100 de megatonede TNT, dar aceasta a fost redusă în final la 50 de megatone.

Bomba nu a avut niciun scop de natură militară. La numai o secundă de la detonare, lumina produsă putea fi văzută la o distanţă de peste 2.000 de kilometri, iar norul nuclear s-a ridicat la o înălţime de aproximativ 64 de kilometri, de aproape opt ori mai mare decât cea a muntelui Everest. După explozie, ...

Vezi ce s-a întâmplat după ce a explodat Bomba Țarului


×