x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii înfiinţează Ministerul Singurătăţii

Britanicii înfiinţează Ministerul Singurătăţii

de Monica Cosac    |    18 Ian 2018   •   14:41
Britanicii înfiinţează Ministerul Singurătăţii

“Singurătatea este trista realitate a vieţii moderne, pentru mult prea mulţi oameni”, a afirmat premierul britanic Theresa May, precizând că trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt resemnării în faţa singurătăţii. Şefa guvernului de la Londra a fost citată de presa britanică, după ce în Regatul Unit a fost numit un “ministru al singurătăţii”, a cărui misiune va fi de a lua măsuri împotriva izolării crescânde resimţite de peste unul din zece britanici, adică aproximativ nouă milioane de oameni, atât tineri cât şi vârstnici.

Noul portofoliu va fi asumat de ministrul sporturilor, Tracey Crouch, care pe lângă îndatoririle actuale va trebui şi să dezvolte o strategie pentru reglementarea problemei singurătăţii, asociată de cercetători cu instalarea demenţei, a hipertensiunii şi cu riscul de deces prematur.
Totodată, în Marea Britanie va fi pusă la punct o metodă de măsurare a singurătăţii şi va fi înfiinţat un fond special pentru reglementarea acestei probleme.
Statisticile oficiale arată că, în prezent, majoritatea britanicilor cu vârste de peste 75 de ani trăiesc singuri şi că circa 200.000 de persoane în vârstă din Regatul Unit discută mai rar de o dată pe lună cu prieteni sau rude. 

 

×