x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cânie poliţist, concediat pentru că e leneş şi distrat. Poliţiştii vor banii daţi pe câine înapoi

Cânie poliţist, concediat pentru că e leneş şi distrat. Poliţiştii vor banii daţi pe câine înapoi

07 Feb 2014   •   16:18
Cânie poliţist, concediat pentru că e leneş şi distrat. Poliţiştii vor banii daţi pe câine înapoi

Câinele poliţist Fred a fost concediat printr-o decizie a consiliului local din oraşul american Gulfport, din statul Mississippi, după ce poliţiştii au constatat că acesta este prea leneş şi uşor distrat când lucrează în misiuni.

Fred a costat 13.000 de dolari, bani care au inclus achiziţionarea câinelui ciobănesc belgian Malinois şi antrenamentul acestuia la şcoala K-9 Unlimited. Acum poliţiştii vor să returneze câinele centrului de antrenament şi să obţină o parte din bani înapoi.

"Vom obţine o parte din bani când îl vom înapoia şcolii. Nu ştiu ce se va întâmpla cu Fred mai departe. Oricum, nimic groaznic", a declarat şeful departamentului de poliţie, Leonard Papania.

Acesta a povestit că Fred nu îşi făcea treaba cu prea mult entuziasm. Folosit pentru a mirosi droguri, Fred îşi pierdea prea uşor concentrarea.

"Poate mirosi droguri, dar dacă vede o cutie de suc pe jos uită de treabă şi începe să se joace", a spus poliţistul.

Câinele a fost trimis înapoi la şcoală şi în trecut, pentru a fi antrenat suplimentar, însă dresajul nu a dat roade.

Papania spune că şi în aceste condiţii, lui Fred i se va duce dorul.

"Agenţii care lucrează cu aceşti câni se ataşează foarte mult de animale. Aceşti câini sunt crescuţi în casele poliţiştilor. Însă nu trebuie să uităm că patrupedele au o treabă de făcut", a mai spus Papania.

×
Subiecte în articol: caine politist dresaj caine