x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză politică în Germania! Merkel nu poate forma coaliția Jamaica. Se pot repeta alegerile

Criză politică în Germania! Merkel nu poate forma coaliția Jamaica. Se pot repeta alegerile

de Dan Constantin    |    20 Noi 2017   •   13:26
Criză politică în Germania! Merkel nu poate forma coaliția Jamaica. Se pot repeta alegerile
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Angela Merkel, liderul creștin democrat, a anunțat eșecul negocierilor pentru formarea unei coaliții de guvernare. Alegerile din 24 septembrie nu au asigurat formațiunii conduse de cancelarul Merkel suficiente locuri în Bundestag, iar partenerii din trecuta guvernare, social democratii, au trecut ferm în opoziție. Celelalte partide de centru dreapta, plus ecologiștii,invitate la negocieri nu și-au armonizat opțiunile, diferente majore în privința politicii față de imigranți, politicile fiscale și de mediu făcând imposibilă o coaliție de guvernare.Coaliția Jamaica, cu prea multe culori politice, nu s-a putut forma.

Germania intră astfel într-o criză politică, blocând și mecanisme pentru reformarea UE, menționează publicația Les Echos,luni dimineață, după anunțul făcut de Merkel.Ceilalți parteneri din UE, în primul rând Franța,așteptă soluțiile pentru depășirea impasului politic de care profită în primul rând forțele antieuropene și curentele naționalist extremiste.

Este posibilă și o nouă chemare a populației la vot, ceea ce ar putea să reconfirme atracția sporită a germanilor față de de extrema dreapta, intrate în premieră în forul legislativ din Berlin.

 

×