x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ebola: China va produce un vaccin numai pentru armată

Ebola: China va produce un vaccin numai pentru armată

de Agerpres    |    31 Aug 2014   •   14:05
Ebola: China va produce un vaccin numai pentru armată

China va produce pentru prima dată un vaccin contra febrei hemoragice provocate de virusului Ebola, anunţă RIA Novosti, citând o informaţie difuzată duminică de televiziunea naţională chineză.

Produsul farmaceutic - JK-05 - va fi destinat doar armatei. Elaborat, în urmă cu cinci ani, de Institutul de Microbiologie şi Epidemiologie de pe lângă Academia de Medicină Militară, vaccinul a fost testat cu succes pe animale şi acum este supus unor noi încercări clinice.

"Folosirea sa va fi permisă numai în cazuri de urgenţă", a subliniat şeful echipei de cercetători care elaborează vaccinul, Wang Hongquan.

Epidemia de Ebola a izbucnit la începutul anului şi face ravagii mai ales în Africa de Vest. Până în prezent, boala a ucis peste 1.500 de persoane, iar trei mii sunt contaminate cu virusul Ebola.

Cele mai multe decese din această cauză s-au înregistrat în Liberia, 694. Alte ţări puternic afectate sunt Guineea, cu 430 de morţi, Sierra Leone, unde boala a făcut 422 de victime şi Nigeria, unde 6 persoane au murit ca urmare a febrei hemoragice. 

×
Subiecte în articol: ebola vaccin ebola China