x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Extremistul Csibi Barna a făcut galerie Ungariei la Budapesta: ”Ţinutul Secuiesc nu aparţine României”! (VIDEO)

Extremistul Csibi Barna a făcut galerie Ungariei la Budapesta: ”Ţinutul Secuiesc nu aparţine României”! (VIDEO)

26 Mar 2013   •   14:50
Extremistul Csibi Barna a făcut galerie Ungariei la Budapesta: ”Ţinutul Secuiesc nu aparţine României”! (VIDEO)

Cetăţeanul român Csibi Barna s-a făcut cunoscut după ce l-a spânzurat simbolic, în 2011, pe Avram Iancu, în piaţa centrală din Miercurea-Ciuc. La finalul anului trecut, el a fost prezent la mitingul autonomist de la Sfântu Gheorghe cu o pancartă pe care scria: ”La revedere, România”.
Înaintea Zilei Naţionale a României, Csibi a ieşit din nou pe străzile din Miercurea-Ciuc şi a prezentat două mesaje. Primul în limba română: “Moldova nu e România”, iar al doilea în engleză: “Opriţi expansionismul românesc”, căruia i-a asociat şi o hartă a României Mari. La începutul anului, el a fost în Moldova pentru a comemora victimele secuieşti de la 538 de ani de la lupta Podul Înalt.

Csibi nu a putut rata meciul Ungaria-România, astfel că a fost prezent la “mitingul” organizat în jurul stadionului “Ferenc Puskas” din Budapesta în seara zilei de 22 martie. Cu această ocazie, el a prezentat din nou un steag cu mesajul: “Ţinutul Secuiesc nu aparţine României” şi a cântat, alături de ceilalţi 6.000 de fani prezenţi lozinci împotriva României, aşa cum reiese din pozele şi materialele video postate pe blogul său (hunnianemzetimuhely.ro):”Cine nu sare este român împuţit”, “Ardealul va mai fi al Ungariei”. La intonarea imnului României, fanii au cântat imnul secuilor şi au fluturat mai multe steaguri secuieşti.






×