x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden, după discursul lui Putin: "Acţiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale"

Joe Biden, după discursul lui Putin: "Acţiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale"

18 Mar 2014   •   15:47
Joe Biden, după discursul lui Putin: "Acţiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale"

Vicepreşedintele american Joe Biden, aflat în vizită la Varşovia, a condamnat acţiunile Rusiei în Crimeea şi a avertizat Moscova că va fi ţinta unor noi sancţiuni din partea SUA şi a UE dacă va continua anexarea Crimeii.

”Acțiunile Rusiei reprezintă o provocare la adresa lumii occidentale. Liderii europeni vor lucra din greu pentru a se asigura că solidaritatea euro-atlantică este întărită. Trebuie să avem o reacție puternică la anexarea unor teritorii care aparțin deja altor state. Este incredibil ce se iîtâmplă în Ucraina. Reafirm susținerea puternică a SUA și NATO. Președintele mi-a cerut să vin la Varșovia pentru a reafirma susținerea puternică a SUA și NATO în legătură cu situația din Ucraina. Federatia rusă a susţinut un referendum ilegal și rapid care nu a fost acceptat de întreaga lume. Ucraina a luptat să scape de oligarhi și corupție, pentru ca instituțiile ucrainene să fie conectate cu cele europene. Federația Rusă a susținut un referendum ilegal și rapid, care nu a fost acceptat de aproape întreaga lume. Această logică greșită motivează acțiunile Rusiei. 13 dintre cele 15 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU consideră ilegitim acest referendum. China s-a hotărât că nu poate susține acest demers și s-a abținut de la vot”, a declarat Biden, care a precizat că "izolarea politică și economică a Rusiei va crește dacă se va continua pe acest drum. Sancțiunile vor fi sporite atât din partea SUA, cât și din partea UE”.

”Pe măsură ce supunem Rusia unor costuri, în aceeași măsură trebuie să susținem Ucraina în acest moment. SUA încearcă să acorde un împrumut de un miliard de dolari și asistența tehnica pentru contractarea unui împrumut de la FMI care să ajute la stabilizarea Ucrainei”, a mai spus Joe Biden.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, marți, decretul de alipire a peninsulei Crimeea la Rusia.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia Vladimir Putin crimea ucraina