x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kiev. Mesajul unui poliţist rănit: CRIMINALI! Frumoasa noastră Ucraina! Politicienii i-au îndemnat să OMOARE! (VIDEO)

Kiev. Mesajul unui poliţist rănit: CRIMINALI! Frumoasa noastră Ucraina! Politicienii i-au îndemnat să OMOARE! (VIDEO)

20 Feb 2014   •   17:35
Kiev. Mesajul unui poliţist rănit: CRIMINALI! Frumoasa noastră Ucraina! Politicienii i-au îndemnat să OMOARE! (VIDEO)

În haosul din Kiev, atât protestatarii cât şi forţele de ordine au căzut victime violenţelor de stradă. Conform CNN, care citează “şeful serviciilor medicale organizate de protestatari”, cel puţin 100 de oameni au fost ucişi astăzi la Kiev, iar 500 au fost răniţi.

În mijlocul luptelor, un poliţist rănit a ţinut un discurs emoţionant despre ce se întâmplă pe străzile din Kiev şi a acuzat politicienii că sunt inconştienţi prin indemnarea populaţiei la violenţe.

"Avem politisti raniti grav, impuscati! Nu stiu de către cine, insa au fost impuscati, un ofiter a fost grav ranit, lovit chiar sub inima. Nu am folosit arme de foc, nu avem arme de foc! NU! Criminalii care au venit au si le-au folosit! Mai au tot felul de arme, bate, astia sunt protestatari pasnici? N-au nicio legatura cu oamenii pasnici. Au venit sa rastoarne guvernul si atat. Sa arunce tara in haos. Asta nu e o actiune pasnica! Asta e pe constiinta politicienilor care i-au chemat si indemnat sa omoare. Ieri, unul dintre liderii gruparii "Freedom" a spus: "Comunitate, vino si lupta!" Cu cine sa lupte? Cum asa? De ce? Si iata, au venit! Mars pasnic? Apoi au venit deputatii si au zis acelasi lucru. Si i-am intrebat pe unii dintre ei, de ce nu v-ati dus acolo, intre criminalii aia, sa le spuneti sa nu provoace, sa nu omoare, pentru ce se intampla asta? Sa lase Parlamentul sa rezolve situatia, pentru asta sunt acolo! Aceste probleme trebuie adresate, discutate, rezolvate! Dar acesta nu e un protest! E o rasturnare a Guvernului. Distrugem frumoasa noastra tara, Ucraina! Nu trebuie s-o facem! Suntem toţi oameni normali ai Ucrainei! Fascismul este condamnat peste tot in Europa si in toata lumea! In Ucraina oriunde te uiti acum vezi svastica fascista, vezi simboluri, ideologii! Asa ma rog voua, jurnalistilor, trebuie sa aratati oamenilor adevarul, sa nu fabricati, nu mintiti! Aduceti adevarul oamenilor, toti ucrainienii sa se uneasca pentru salvarea noastra. Pentru salvare! Nazistii astia nu au nimic de-a face cu oamenii pasnici!"



Ministrul ucrainean de Interne anunţă că a semnat, în această seară, ordinul pentru ca poliţiştii să primească arme de foc – operaţiune care este în plină desfăşurare. “Armele vor fi folosite conform legii”, a menţionat oficialul, într-o declaraţie postată pe site-ul ministerului, preluată de BBC.

×