x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Luptătoarele jihadiste inventează noi metode de tortură, instaurând legea SI

Luptătoarele jihadiste inventează noi metode de tortură, instaurând legea SI

de Şerban Mihăilă    |    09 Feb 2017   •   20:00
Luptătoarele jihadiste inventează noi metode de tortură, instaurând legea SI

Al-Khansa, brigada femeilor jihadiste din rețeaua teroristă Stat Islamic (SI), a fost dotată cu o armă cumplită, desprinsă din filmele Sci-Fi și a căpătat puteri sporite în procesul de radicalizare al organizației. Extremistele islamiste apelează acum la temutele „fălci de oțel” pentru a le „mușca mortal” pe femeile acuzate de „crime religioase”, scrie publicația „Daily Star”, citând martori din orașul irakian Mosul.

 

Al-Khansa este singura brigadă formată în totalitate din jihadiste, care servește drept poliție religioasă pentru femeile din teritoriile ocupate de SI. Luptătoarele islamiste supraveghează cu vigilență respectarea codului moral strict impus de organizația teroristă. Deși a băgat deja spaima în irakieni și sirieni, Al-Khansa recurge în prezent la o nouă armă monstruoasă, numită „falca de oțel”, utilizată pentru a tortura până la moarte femeile intrate în colimatorul poliției religioase, scrie publicația britanică. „Doamnele morții” le pedepsesc fără milă pe cele care, în opinia lor, comit crime de neiertat. Între acestea sunt incluse femeile care-și ridică vălul de pe față, alăptează în spațiul public, poartă tocuri înalte și nu au ciorapi și pantofi negri sau genți de culoare neagră. Poveștile despre noul instrument de tortură folosit de Al-Khansa sunt tot mai numeroase, pe măsură ce trupele guvernamentale irakiene avansează în Mosul, oraș în care luptătorii din SI controlează încă anumite zone.

Nici copiii nu sunt iertați

Sub acoperirea anonimatului, o musulmană a relatat pentru o organizație nonprofit de combatere a extremistului că o fată de 10 ani a fost pedepsită, deoarece a trecut singură pragul casei sale și a ieșit pe stradă. Al-Khansa i-a cerut mamei să aleagă cine va primi pedeapsa prin „mușcătură”. Crezând că jihadistele vor fi tolerante cu un copil, femeia a ales fiica, însă torționarele Al-Khansa au scos imediat „dispozitivul metalic” asemănător unei menghine, scrie „Daily Star”. „Considerând că va fi o simplă mușcătură cu dinții pe mâna copilului, mama a decis ca fiica ei să primească pedeapsa. Femeile din SI au scos însă un dispozitiv de mușcat metalic, hidos, cu otravă pe dinții săi. Instrumentul a sfâșiat carnea copilului în câteva locuri. Otrava nici n-a mai avut timp să-și facă efectul pentru că fetița a sângerat mortal prin rănile produse”, a mărturisit sursa anonimă.

Dintotdeauna, Stat Islamic a încurajat femeile să i se alăture în lupta contra „necredincioșilor” și să fie la fel de radicale ca bărbații. În privința recrutărilor, organizația teroristă folosește un marketing agresiv și progresist, care a atras deja numeroase femei occidentale.

Cea mai cunoscută jihadistă occidentală este britanica Sally Jones, devenită Umm Hussain al-Britani. De mai bine de doi ani, ea este cea mai căutată teroristă din lume. Jones creștea singură doi copii și trăia în Marea Britanie din ajutorul social, în momentul în care a fost abordată pe chat de luptătorul jihadist Junaid Hussain. Acesta a convins-o să se alăture SI și să plece alături de el în Siria. Între timp, se pare că Jones a ajuns în Mosul.

×