x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă imediată Cod ROȘU de grindină și vijelii în Suceava

Alertă imediată Cod ROȘU de grindină și vijelii în Suceava

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2024   •   20:22
Alertă imediată Cod ROȘU de grindină și vijelii în Suceava

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă seara, o avertizare cod roșu de ploi cu grindină și vijelii pentru mai multe localități din județul Suceava.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Vicovu de Sus, Siret, Vicovu de Jos, Straja, Frătăuții Noi, Moldovița, Frătăuții Vechi, Dornești, Brodina, Putna, Bilca, Voitinel, Gălănești și Mușenița, din județul Suceava.

Se vor semnala grindină de dimensiuni mari, frecvente descărcari electrice, vijelie puternică cu rafale de peste 80...90 km/h, averse torențiale care vor acumula peste 25...35 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 20.30.

De asemenea, hidrologii au emis și ei un cod portocaliu de inundații pentru râuri din județul Suceava.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Moldovița, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Petac (afluent al râului Demăcușa).

Avertizarea hidrologică este în vigoare până la miezul nopții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod rosu grindină vijelii suceava