x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai participă Turcia la exercitiile NATO din MAREA NEAGRA care au inceput ASTAZI?

Mai participă Turcia la exercitiile NATO din MAREA NEAGRA care au inceput ASTAZI?

de Dan Constantin    |    18 Iul 2016   •   09:19
 Mai participă Turcia la exercitiile NATO din MAREA NEAGRA care au inceput ASTAZI?

Astazi, 18 iulie sunt programate sa inceapă exercitiile militare SEA SHIELD16 in apele teritoriale romanesti ale Marii Negre cat si in apele internationale. La exercitii sunt anuntate participarea a 2000 de militari din Romania si alte sapte tari-Bulgaria,Canada,Grecia,Polonia,SUA,TURCIA și Ucraina.

După lovitura militara esuata din TURCIA din15-16 iulie ,nu au mai fost date precizari privind confirmarea participarii fortelor navale turcesti la EXERCITIUL SEA SHIELD 16 în perioada 18-22 iulie.

Romania are angajate in exercitiu 11 nave, 2 elicoptere Puma Naval,2 detasamente mobile lansatoare de rachete,o nava suport scafandri, 2 aparate Mig 21 Lancer,1elicopter Puma și o nava de patrulare a Garzii de Coasta. Efectivul fortelor romanesti este de 1000 militari. Din celelalte  7 tari participa la exercitiile navale 5 fregate,3 nave vanatori submarine, corvete,1 submarin,4 aeronave, ofiteri de stat major.

Potrivit unor informatii difuzate in cursul noptii de duminica/luni la baze militare din Turcia s-au semnalat confruntari cu fortele rebele. 

×