x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Meryl Streep, Lady Gaga şi Beyonce i-au scris Angelei Merkel: "Sărăcia e sexistă"

Meryl Streep, Lady Gaga şi Beyonce i-au scris Angelei Merkel: "Sărăcia e sexistă"

de Istvan Deak    |    08 Mar 2015   •   10:26
Meryl Streep, Lady Gaga şi Beyonce i-au scris Angelei Merkel: "Sărăcia e sexistă"

Organizaţia neguvernamentală Campagne One a lansat duminică, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, o nouă campanie intitulată „Sărăcia este sexistă”, pentru a denunţa persistenţa sărăciei în rândul femeilor, fenomen pe care îl denunţă într-un nou raport, relatează Bild.

ONE este o organizaţie internaţională de campanie şi pledoarie, susţinută de peste 6 milioane de persoane în întreaga lume, printre care unele personalităţi precum Meryl Streep, Beyonce, Lady Gaga şi Charlize Theron, care acţionează în încercarea de a eradica sărăcia extremă şi maladiile evitabile, în special în Africa.

„În plan social, economic şi juridic, femeile sunt împiedicate să-şi folosească la maximum potenţialul. Este o problemă care se pune peste tot în lume, dar mai ales în ţările din lumea a treia, unde diferentele de gen sunt cele mai profunde. Băieţii au un acces mai facil la învăţătură. Iar în ţările cele mai sărace, analfabetismul în rândul femeilor este mult mai ridicat decât în rândul bărbaţilor”, se arată în scrisoarea deschisă.

Personalităţi precum Meryl Streep, Rosamund Pike, Sheryl Sandberg (de la Facebook), Jude Kelly, Beyonce, Lady Gaga, Angelique Kidjo şi Sarah Silverman, alături de politicieni din Kenya, Germania şi Africa de Sud, au semnat această scrisoare deschisă în care cer ca femeile să fie în centrul eforturilor internaţionale de combatere a foametei şi sărăciei extreme.

ONG-ul, care este co-fondat de interpretul U2, Bono, îşi adresează scrisoarea unor personalităţi puternice pe plan mondial, dar la rândul lor femei: cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma. Ambele vor conduce spre finele acestui an reuniuni internaţionale importante, precum Summit-ul G7 în Germania şi Uniunea Africană, în Africa de Sud. Ambele şi-au pus pe agenda de lucru întărirea rolului femeii în societate.

Prin ultimul său raport, ONG-ul doreşte să demonstreze că trebuie investit mai mult pentru femei în materie de economie, sănătate şi învăţământ. Potrivit ONE, Uniunea Europeană are un rol important de jucat în acest sens. „Dacă UE ia problema în serios, ea trebuie să ia măsurile în consecinţă şi să le ţină partea femeilor şi fetelor”, afirmă Tamira Gunzberg, directoarea ONE Bruxelles.


×