x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Nu, Schumacher nu a murit!”. Spitalul din Grenoble a fost nevoit să dezmintă decesul campionului de Formula 1

“Nu, Schumacher nu a murit!”. Spitalul din Grenoble a fost nevoit să dezmintă decesul campionului de Formula 1

de Istvan Deak    |    06 Feb 2014   •   21:29
“Nu, Schumacher nu a murit!”. Spitalul din Grenoble a fost nevoit să dezmintă decesul campionului de Formula 1

“Schumacher este în moarte cerebrală”. Zvonul a circulat joi după-amiază pe reţeaua de micro-blogging Twitter în special, dar a fost în cele din urmă dezminţit în cursul serii de Spitalul Universitar din Grenoble (CHU Grenoble), unde este internat multiplul campion mondial de Formula 1, în urma accidentului la schi din staţiunea Meribel.
Un purtător de cuvânt al CHU a declarat pentru Agenţia France Presse  că “spitalul dezminte că Michael Schumacher a decedat”.
Mai multe informaţii de acest tip au circulat de la 29 decembrie, ziua accidentului la schi, până acum, dar toate au fost dezminţite, relatează BFM TV.
Pilotul de Formula 1, în vârstă de 45 de ani, a fost spitalizat la Grenoble, unde se află la terapie intensivă, în comă artificială, după ce a suferit un grav traumatism cranian. El a căzut în timp ce schia în afara pistei şi s-a lovit cu capul de o stâncă. Casca de protecţie pe care o purta în momentul accidentului s-a rupt în două în urma impactului cu stânca.

Presa s-a instalat în faţa spitalului
Zvonul privind decesul său a apărut pe Twitter, dar s-a propagat în redacţiile din întreaga lume. Din acest motiv, joi după-amiază, mai mulţi jurnalişti, printre care cinci echipe de televiziune, se instalaseră deja în faţa spitalului din Grenoble, scrie cotidianul francez Le Point.
Medicii au declanşat procedura de trezire treptată din coma artificială încă de săptămâna trecută. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kehm. Aceasta a precizat că procesul poate dura mult timp. Specialiştii consultaţi de media franceze, germane sau britanice au vorbit despre un proces care s-ar putea întinde pe mai multe săptămâni, care nu este sigur că va avea un final fericit pentru pacient. Acesta ar putea rămâne cu sechele serioase, ba chiar ar putea intra în comă naturală.

90.000 de euro, costul spitalizării
Ancheta privind circumstanţele accidentului la schi suferit de Michael Schumacher este în plină desfăşurare, fiind coordonată de Parchetul din Albertville.
Potrivit revistei germane Focus, care citează surse medicale familiarizate cu cazul, costurile spitalizării fostului campion mondial se ridică la 90.000 de euro până în prezent.

×