x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ! Ce a spus Suveranul Pontif despre preoţii pedofili

Papa Francisc, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ! Ce a spus Suveranul Pontif despre preoţii pedofili

14 Iul 2014   •   11:01
Papa Francisc, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ! Ce a spus Suveranul Pontif despre preoţii pedofili

Biserica Catolică are în sânul ei mii de preoţi pedofili, a declarat ieri Papa Francisc. Potrivit Suveranului Pontif, "lepra" a cuprins "preoţi, episcopi şi cardinali", scrie metro.co.uk. Papa Francisc a spus că, potrivit datelor, pedofilia a atins unul din 50 de preoţi catolici, însă a promis să confrunte această situaţie din cauza gravităţii ei.

Comentariile Suveranului Pontiv au venit în timpul unui interviu cu unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din Italia, Eugenio Scalfari. Ulterior, Vaticanul a încercat să retragă aceste comentarii, acuzând ziarul pentru care scrie Scalfari că încearcă să manipuleze "cititorii naivi".

Suveranul Pontif promite soluţii pentru celibatul preoţilor
    
Papa Francisc a promis soluţii la chestiunea celibatului preoţilor, dar a subliniat că, pentru aceasta, este nevoie de timp, într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, citat de France Presse.

Întrebat dacă preoţii catolici ar putea primi într-o zi autorizaţia de a se căsători, papa Francisc a amintit că celibatul preoţilor a fost instituit la 900 de ani după moartea lui Iisus Hristos şi că preoţii se pot căsători în anumite biserici de rit oriental, aflate sub tutela Vaticanului.

"Este, într-adevăr, o problemă, dar nu este (o problemă) majoră. Va fi nevoie de timp, dar există soluţii şi le voi găsi", a spus suveranul pontif, fără a da şi alte detalii.

Citește și 13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni

×