x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe N-a vrut să moară: Povestea INCREDIBILĂ a fetei care s-a trezit din comă când medicii se pregăteau să-i preleveze organele!

N-a vrut să moară: Povestea INCREDIBILĂ a fetei care s-a trezit din comă când medicii se pregăteau să-i preleveze organele!

de Veronica Micu    |    18 Oct 2012   •   09:52
N-a vrut să moară: Povestea INCREDIBILĂ a fetei care s-a trezit din comă când medicii se pregăteau să-i preleveze organele!

Carina Melchior, o adolescentă în vârstă de 19 ani, care se afla în comă profundă în urma unui grav accident rutier, şi-a revenit miraculos chiar înainte ca medicii să o declare în moarte clinică. În timp ce medicii de la spitalul Aarhus, Danemarca,îndepărtau aparatele care o ţineau în viaţă pe Carina, pregătind operaţiunile de prelevare a organelor pentru transplant, adolescenta a deschis ochii şi a început să-şi mişte picioarele.

În prezent, Carina se recuperează, poate să meargă, să vorbească şi chiar să călărească. Familia fetei a anunţat însă că vrea să dea în judecată spitalul acuzând faptul că medicii s-au grăbit în intenţia lor de a preleva organele fetei.

"Aceşti tâlhari în halate albe au abandonat-o prea repede pentru că aveau nevoie de un donator de organe", a declarat tatăl fetei.

Carina Melchior, acum în vârstă de 20 de ani, a fost implicată într-un accident rutier în octombrie, anul trecut. Tânăra s-a aflat timp de trei zile la Terapie Intensivă, însă medicii au constatat semne ale încetării activităţii cerebrale şi au cerut acceptul familiei pentru a-i preleva organele, considerând decesul inevitabil.

Într-un documentar care se numeşte "Fata care n-a vrut să moară", Carina spune că este convinsă de faptul că se va recupera complet şi speră să se mute în propriul apartament.

Cazul Carinei a provocat puternice controverse în Danemrca, numeroşi donatori de organe retrăgându-se de pe liste de teamă că, în cazul în care vor ajunge în situaţia adolescentei, medicii se vor grăbi să le recolteze organele.


×