x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a modificat legislaţia pentru ca rusofonii din fosta Uniune Sovietică să obţină mai uşor cetăţenia rusă

Putin a modificat legislaţia pentru ca rusofonii din fosta Uniune Sovietică să obţină mai uşor cetăţenia rusă

21 Apr 2014   •   11:54
Putin a modificat legislaţia pentru ca rusofonii din fosta Uniune Sovietică să obţină mai uşor cetăţenia rusă

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a aprobat luni amendamentele legislative destinate să faciliteze obţinerea cetăţeniei ruse de către rusofonii din fosta Uniune Sovietică, a anunţat biroul de presă al Kremlinului, transmite Reuters.

Modificările operate legii privind cetăţenia rusă urmează anexării peninsulei Crimeea de Rusia şi creşterii tensiunilor în estul Ucrainei, zonă în care trăieşte o numeroasă comunitate rusă.

În urmă cu patru zile, şeful statului rus a apreciat că ieşirea din criza cu care se confruntă Ucraina depinde de garanţiile care vor putea fi date pentru ca drepturile populaţiei rusofone să fie respectate în estul ţării.

''Problema nu este de a şti ce se va produce mai întâi - un referendum privind descentralizarea şi federalismul după alegeri sau înainte de alegerile prezidenţiale. Problema este legată de garanţiile privind drepturile şi interesele legitime ale cetăţenilor ruşi şi rusofoni din sud-estul Ucrainei'', a adăugat Vladimir Putin.

×