x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii le-au comunicat americanilor că referendumul din Crimeea este legal

Ruşii le-au comunicat americanilor că referendumul din Crimeea este legal

16 Mar 2014   •   09:52
Ruşii le-au comunicat americanilor că referendumul din Crimeea este legal
Sursa foto: HO/EPA

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a transmis din nou secretarului american de stat John Kerry, într-o convorbire telefonică avută sâmbătă, că referendumul din Crimeea respectă dreptul internaţional şi că autorităţile de la Kiev ar trebui să combată comportamentul violent al grupurilor ultranaţionaliste care 'terorizează' populaţia vorbitoare de rusă, potrivit unui comunicat emis duminică şi citat de Reuters.

Convorbirea, despre care Ministerul de Externe rus a spus că vine în prelungirea discuţiilor pe care Lavrov le-a avut vineri la Londra cu Kerry, a fost iniţiată de partea americană.

'Serghei Lavrov a reiterat că referendumul din Crimeea respectă pe deplin dreptul internaţional şi Carta Naţiunilor Unite şi că rezultatul ar trebui să fie un punct de pornire în a stabili viitorul peninsulei', se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

'Ministrul a atras de asemenea atenţia asupra nevoii ca actualele autorităţi de la Kiev să limiteze violenţele grupurilor ultranaţionaliste şi radicale care terorizează populaţia disidentă vorbitoare de rusă, compatrioţii noştri', se mai menţionează în comunicat.

×