x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Separatiştii pro-ruşi au anunţat uciderea a 13 agenţi FBI şi CIA în Ucraina

Separatiştii pro-ruşi au anunţat uciderea a 13 agenţi FBI şi CIA în Ucraina

18 Mai 2014   •   13:12
Separatiştii pro-ruşi au anunţat uciderea a 13 agenţi FBI şi CIA în Ucraina

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au anunţat că, în recentele lor confruntări cu forţele ucrainene, au ucis şi agenţi ai CIA, o afirmaţie dezminţită de agenţia americană.

Autoproclamatul primar Viaceslav Ponomarev al oraşului Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Doneţk, a declarat, conform RIA Novosti, că forţele guvernamentale ucrainene au suferit pierderi importante în timpul operaţiunii lor speciale duse în sud-estul Ucrainei.

Potrivit lui Ponomarev, în ultimele 10 zile au fost ucise, rănite sau luate prizoniere 650 de persoane, între care 70 de străini. Acelaşi Viaceslav Ponomarev a afirmat că 13 agenţi ai FBI şi CIA au fost ucişi şi 12 au fost răniţi.

Un purtător de cuvânt al CIA, citat de ambasada americană la Berlin, a dezminţit aceste afirmaţii, precizând că "niciun agent nu a fost ucis în Ucraina" şi că "declaraţiile militanţilor proruşi nu corespund realităţii".

Ziarul german Bild am Sonntag scria recent că agenţi ai CIA şi FBI ajută Kievul să pună capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi să plaseze un dispozitiv de securitate eficace, fără ca aceştia să se angajeze direct în confruntări

×