x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Separatistul pro-rus care s-a lăudat că a doborât avionul. E posibil să fi confundat aeronava Boeing 777 cu un avion militar

Separatistul pro-rus care s-a lăudat că a doborât avionul. E posibil să fi confundat aeronava Boeing 777 cu un avion militar

17 Iul 2014   •   21:42
Separatistul pro-rus care s-a lăudat că a doborât avionul. E posibil să fi confundat aeronava Boeing 777 cu un avion militar

Unul dintre liderii separatiştilor por-ruşi din regiunea ucraineană Doneţk, Igor Girkin, zis şi Strelkov, a apucat să se laude, azi, că a doborât un avion, acesta vorbind de un transportor AN-26, fiind posibil, însă, să fi fost vorba de aeronava Boeing 777 care s-a prăbuşit azi în lângă graniţa cu Rusia.

Într-o postare pe pagina sa de pe site-ul rusesc de socializare "VKontakte", Igor Girkin scria:

"În apropiere de localitatea Torez tocmai am doborât un avion, un AN-26. A căzut undeva lângă mina "Progres". Am dat avertismente ca niciun avion să nu treacă prin spaţiul nostru aerian. Nava s-a prăbuşit în câmp. Locuitorii din zonă nu au fost afectaţi. Niciun civil nu a fost rănit", a scris acesta.

AN-26 este un avion sovietic de transport, frecvent folosit de armata ucraineană. Torez, un oraş de 80.000 de locuitori, se află la 40 de kilometri de Doneţk, în zona în care avionul Boeing 777 s-a prăbuşit.

Citește și Profeția lui Isaac Newton despre Sfârșitul Lumii (VIDEO)

Postarea separatistului a fost scrisă la ora 17:50, la scurt timp după ce au apărut primele informaţii despre prăbuşirea aeronavei cu pasageri care se îndrepta spre Kuala Lumpur.

Potrivit ministrului de Interne din Ucraina, avionul de pasageri ar fi fost doborât de o rachetă sol-aer.

Andrei Purgin, autointitulatul vicepremier al regiunii separatiste Doneţk, a declarat însă că separatişii nu au rachete suficient de puternice pentru a doborî avioane la altitudini de 10.000 de metri, pe unde zbura aeronava Boeing.

Atât autorităţile din Ucraina, cât şi cele din Rusia, au negat că ar fi doborât avionul. 

×
Subiecte în articol: avion prabusit ucraina