x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Si PODEMOS vrea tara inapoi!

Si PODEMOS vrea tara inapoi!

de Dan Constantin    |    01 Feb 2015   •   09:34
Si PODEMOS vrea tara inapoi!

La manifestatia de la Madrid, care a deschis anul electoral 2015, formatiunea PODEMOS a reusit o mobilizare semnificativa: 300 000 de persoane, conform organizatorilor, 153 000 dupa estimarea publicatiei El PAIS si 100.000, potrivit politiei.

Valul de multime a ocupat Puerta del Sol si bulevardul central pana la Plaza de Cibeles, o confirmarea a sondajelor care indicau, incepand cu luna ianuarie, PODEMOS drept prima formatiune in intentia de vot a spaniolilor .

Podemos s-a nascut din miscarea “Indignados”, din 2011, care a cuprins numeroase tari din Europa si America sub denumirea ''Occupy''.
Manifestarea de sambata a stat si sub semnul victoriei partidului SYRIZA din Grecia, formatiune de aceiasi orientare de stanga, care respinge politica de austeritate si de sacrificii impuse categoriilor defavorizate si tinerilor.

In cuvantarile liderilor formatiunii radicale spaniole s-a folosit sloganul- ''vrem tara inapoi'', utilizat si in mitingurile electorale din campania prezidentiala a candidatilor dreptei din Romania.

×