x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Cel puţin 40 de morţi într-o explozie la un depozit de muniţii din Homs

Siria: Cel puţin 40 de morţi într-o explozie la un depozit de muniţii din Homs

01 Aug 2013   •   20:15
Siria: Cel puţin 40 de morţi într-o explozie la un depozit de muniţii din Homs

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi 100 rănite într-o explozie produsă joi în oraşul Homs din centrul Siriei, la un depozit de muniţii aparţinând miliţiilor favorabile regimului sirian, a anunţat un ONG sirian, informează agerpres.ro.

Bilanţul victimelor riscă să crească ca urmare a stării grave în care se află mai mulţi răniţi, precum şi a numărului de dispăruţi, a precizat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSHD), citând surse medicale de la faţa locului.

Organizaţia, al cărui precedent bilanţ indica 22 de morţi, a subliniat că explozia a fost cauzată probabil de tirurile lansate de rebelii sirieni, indicând că depozitul aparţinea forţelor apărării naţionale. Mai multe rachete s-au abătut asupra Wadi al-Zaha, dar şi asupra cartierelor Akruma şi al-Nozha, din sudul oraşului Homs, locuite de alawiţi, grupul etnic căruia îi aparţine preşedintele Bashar al-Assad, relatează agenţia franceză de presă.

Explozia a provocat pagube importante, a indicat OSDH, care se bazează pe o vastă reţea de militanţi şi surse medicale.

Un medic din Akruma a declarat pentru AFP că 40 de rachete au fost trase dinspre cartierul rebel Waer, din vestul oraşului Homs. În conflictul înregistrat în această ţară de mai bine de doi ani au murit peste 100.000 de persoane, potrivit ONU. 

×
Subiecte în articol: razboi civil siria conflict siria