x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SOLUŢIA FINALĂ! Ministrul Sănătăţii din Lituania propune EUTANASIA pentru cetăţenii SĂRACI şi COPIII bolnavi

SOLUŢIA FINALĂ! Ministrul Sănătăţii din Lituania propune EUTANASIA pentru cetăţenii SĂRACI şi COPIII bolnavi

de Alexandru Radescu    |    01 Aug 2014   •   15:07
SOLUŢIA FINALĂ! Ministrul Sănătăţii din Lituania propune EUTANASIA pentru cetăţenii SĂRACI şi COPIII bolnavi

 Ministrul Sănătăţii din Lituania, Rimantė Šalaševičiūtė (foto), a propus introducerea eutanasiei pentru cetăţenii săraci care nu îşi permit îngrijiri paliative. Aceeaşi “soluţie finală”, ministrul în vârstă de 60 de ani a propus-o şi pentru copiii suferinzi de boli “incurabile”. Rimantė Šalaševičiūtė a fost membră a Partidului Comunist din Lituania, apoi a Partidului Democrat al Muncii, o politiciană socialistă care ani de-a rândul a condus comisii pentru apărarea drepturilor omului şi ale copilului.

Anunţul ministrului Sănătăţii a stârnit vii discuţii în societatea lituaniană.

"Ministerul Sănătăţii ar trebui să protejeze sănătatea şi viaţa, în loc să caute modalităţi de a lua viaţa. Este de la sine înţeles că această soluţie este ... profitabilă şi eficientă ... Dar o societate democratică ar trebui să înţeleagă foarte clar că trebuie să aibă grijă de cei bolnavi, nu-i omoare ", a declarat Dr. Andrius Narbekovas, preot şi medic, membru al comisiei de bioetică de la Ministerul Sănătăţii, citat de bioedge.org.

Ministrul Rimantė Šalaševičiūtė nu a evitat să dea exemplul Belgiei, ţară care a ajuns la “performanţa” statisticii de 5 eutanasiaţi/zi, la nivelul anului trecut. În 73% din cazurile înregistrate în Belgia anul trecut, persoanele care au recurs la eutanasiere sufereau de cancer.

Belgia este singura ţară care nu impune limită de vârstă pentru o astfel de intervenţie. În Olanda, vârsta minimă este de 12 ani.


 

 

 

 

 

 

×