x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STANJENITOR! "PERFORMANTA" unui blindat trimis in ajutorul Ucrainei de Marea Britanie (VIDEO)

STANJENITOR! "PERFORMANTA" unui blindat trimis in ajutorul Ucrainei de Marea Britanie (VIDEO)

26 Mar 2015   •   12:01
STANJENITOR! "PERFORMANTA" unui blindat trimis in ajutorul Ucrainei de Marea Britanie (VIDEO)

Saxon - "battle taxi" - prezent in imaginile video este unul din cele 75 de transportoare blindate trimise de Marea Britanie pentru dotarea armatei ucrainene  

Blindatul ar trebui sa se descurce de minune in orice conditii s-ar prezenta terenul de lupta, dar clipul video urmator il infatiseaza incercand din rasputeri sa urce un mic val de pamant, parand a avea nevoie pentru a trece hopul de un umar de ajutor din partea soldatilor pe care ar fi trebuit sa-i transporte.
Putin mai tarziu, pentru o comparatie a statutului in confruntarea rusa-ucraineana, un transportor amfibiu, de productie ruseasca, urca fara nicio problema respectiva denivelare.

Fostul comandant al trupelor de uscat britanice, Gen. Sir Richard Dannat, a declarat ca trimiterea acestui gen de armament mecanizat in Ucraina, drept  un act "imoral" si "fara utilitate". 
"Sunt total nefolositoare, aceste trasnportoare blindate n-ar trebui sa se gaseasca in apropierea liniei frontului, de nicio parte combatanta. A sugera ca Marea Britanie a comis un gest semnificativ de ajutor pentru Ucraina, prin trimiterea unor vechicule blindate pe care le-am scos din uz in urma cu zece ani, pentru ca le-am considerat nesigure in conditii de lupta, pare bizar in cel mai bun caz, si periculos, in cel mai rau", a declarat Gen. Dannat pentru media britanica.

Un alt blindat Saxon a fost protagonistul unui incident in cursul saptamanii trecute, cand, in cadrul unui execitiu de lupta, un militar ucrainean si-a pierdut viata dupa ce nu a mai putut controla vehiculul aflat in deplasare cu mare viteza.


×