x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STARE DE URGENŢĂ în patru state americane din cauza ninsorilor puternice şi a gerului (VIDEO)

STARE DE URGENŢĂ în patru state americane din cauza ninsorilor puternice şi a gerului (VIDEO)

29 Ian 2014   •   11:02
STARE DE URGENŢĂ în patru state americane din cauza ninsorilor puternice şi a gerului (VIDEO)

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în patru state americane din cauza ninsorilor puternice şi a temperaturilor scăzute care s-au abătut asupra sudului SUA. Condiţiile meteo neobişnuite pentru această regiune a ţării au provocat închiderea mai multor instituţii de stat şi paralizarea traficului rutier.

Autorităţile din Texas, Florida, Georgia şi Mississippi au emis o avertizare de furtună de zăpadă pentru majoritatea localităţilor din aceste state. Cetăţenii au fost rugaţi să nu iasă din case şi să evite pe cât posibil călătoriile cu maşina.

Din cauza ninsorilor puternice, toate şcolile au fost închise, precum şi unele instituţii de stat şi autostrăzi federale. Vremea rea dă bătăi de cap şi americanilor din statul Louisiana şi Carolina de Nord.

Şi traficul aerian a fost afectat. Peste 3.000 de curse fiind anulate. Cea mai gravă situaţie este pe aeroportul Hartsfield-Jackson, cel mai mare din statul Georgia. În total, în 34 de state americane au fost înregistrate temperaturi scăzute, de până la minus 25 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: stare de urgenta ninsori sua viscol ger