x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ţările europene mediteraneene cer Rusiei să respecte ordinea internaţională în privinţa Ucrainei

Ţările europene mediteraneene cer Rusiei să respecte ordinea internaţională în privinţa Ucrainei

de Agerpres    |    16 Apr 2014   •   20:23
Ţările europene mediteraneene cer Rusiei să respecte ordinea internaţională în privinţa Ucrainei

Şapte ţări europene de la Mediterana - Spania, Franţa, Italia, Portugalia, Cipru, Malta şi Grecia - au lansat miercuri un apel la evitarea escaladării violenţelor în Ucraina şi i-au solicitat totodată Rusiei să respecte ordinea internaţională, transmite AFP.

Situaţia din Ucraina este gravă. trebuie făcut un efort pentru a merge către dezescaladarea situaţiei", a declarat ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius.

Acesta a adăugat că trebuie făcut un efort pentru a merge către dezescaladarea situaţiei din Ucraina. În plus, el s-a referit la reuniunea SUA-UE-Rusia-Ucraina care va avea loc joi la Geneva şi a lansat un apel către toate aceste părţi, să contribuie la reducerea intensităţii unei situaţii "grave şi critice", adaugă EFE.

La rândul său, ministrul spaniol al afacerilor externe, José Manuel García-Margallo, a subliniat faptul că trebuie păstrate căile de dialog cu Rusia şi îi trebuie cerut acesteia "să respecte din nou ordinea internaţională".

"Rusia trebuie să fie un partener şi nu un adversar strategic al Uniunii Europene", a mai spus şeful diplomaţiei de la Madrid, potrivit EFE.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina