x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion cipriot de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Două persoane şi-au pierdut viaţa în accident

Un avion cipriot de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Două persoane şi-au pierdut viaţa în accident

23 Oct 2014   •   11:41
Un avion cipriot de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Două persoane şi-au pierdut viaţa în accident

Două persoane, un cipriot şi un libanez, şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau şi care decolase din Cipru cu destinaţia Beirut s-a prăbuşit în mare, a anunţat joi dimineaţă ministrul cipriot al apărării Christoforos Fokaides, relatează DPA, citat de Agerpres. Potrivit oficialului cipriot, echipe de căutare din Cipru, Liban şi Israel au descoperit epava avionului monomotor Cessna la aproximativ 80 kilometri sud-est de Larnaca, în apropierea zonei în care avionul a dispărut de pe sistemele radar miercuri noaptea.

La operaţiunile de salvare au participat două vase şi un elicopter ale Gărzii de coastă cipriote, două avioane militare israeliene şi unul libanez.

Avionul, care decolase de pe aeroportul Paphos, situat pe coasta de vest a Ciprului, aparţinea unei şcoli de instructaj pentru piloţi, Griffon Aviation.

Potrivit agenţiilor de presă libaneză şi cipriotă, pilotul a fost identificat ca fiind libanezul George Obagi, iar cealaltă persoană era Avgoustinos Avgousti. Pilotul avionului a contactat aeroportul din Cipru şi a semnalat o problemă tehnică la ora 19:20 (16:20 GMT), cu două minute înainte de dispariţia avionului de pe sistemele radar, a relatat canalul de televiziune libanez LBCI.

×