x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar britanic spune că Brexitul va avea efecte dezastuoase asupra economiei și a pieței muncii

Un miliardar britanic spune că Brexitul va avea efecte dezastuoase asupra economiei și a pieței muncii

de Giulia Anghel    |    24 Oct 2019   •   12:31
Un miliardar britanic spune că Brexitul va avea efecte dezastuoase asupra economiei și a pieței muncii
Sursa foto: antena3

Fondatorul Virgin Group, magnatul Richard Branson, este de părere că orice formă de Brexit va dăuna Marii Britanii, dar un acord prost cu Uniunea Europeană ar devasta economia, punând firmele la zid și afectând mii de locuri de muncă, relatează mirror.co.

Brexit-ul va provoca dezechilibre majore pe piața muncii și va afecta serios economia, mai ales dacă Marea Britanie părăsește Uniunea fără un acord, este de părere omul de afaceri. Acesta a spus că Brexitul a fost „cel mai trist lucru care i s-a întâmplat Marii Britanii” după Cel De-al Doilea Război Mondial și a avut deja efecte negative asupra investițiilor, economiei și locurilor de muncă. Mai mult, el a prezis că lucrurile se vor agrava într-un scenariu fără acord.

Branson nu și-a mai dezvoltat afacerile în această țară de la Referendumul din 2016, din cauza incertitudinilor, și a explicat faptul că alte companii au procedat la fel. Magnatul a mai afirmat că Regatul Unit trebuie să aleagă între un Brexit dur și unul ușor, ori chiar să rămână în continuare în UE. „Un Brexit dur va devasta Marea Britanie și locurile de muncă. Un Brexit mai ușor va fi în continuare dezastruos, dar majoritatea companiilor vor supraviețui, atâta timp cât nu se va ajunge la nicio înțelegere."

În loc să investească în Marea Britanie, Branson și-a înființat în Statele Unite, societatea de turism spațial Virgin Galactic și grupul de transport de mare viteză Virgin Hyperloop. De asemenea, el a alocat resurse pentru întreprinderile sale din Italia. „În ultimii trei ani nu s-au făcut investiții mici în Regatul Unit din cauza Brexit-ului, ceea ce înseamnă mii de locuri de muncă pierdute. Virgin nu mai investește aici și suntem una dintre miile de companii care fac asta.”, a explicat acesta.

Richard Branson a devenit milionar la 23 de ani și este în prezent unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Marea Britanie, cu o avere estimată la circa 5 miliarde de dolari. A fondat Virgin Group, care controlează circa 400 de societăți. Este o persoană excentrică, fiind primul om din lume care a traversat Oceanul Atlantic în balon. În anul 2007 a sărit de pe acoperișul Casino Palms din Las Vegas pentru a sărbători primul zbor al companiei sale, Virgin America. 

 

×
Subiecte în articol: brexit