x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou caz “Madeleine”? O fetiţă din Australia a fost răpită din propriul ei dormitor

Un nou caz “Madeleine”? O fetiţă din Australia a fost răpită din propriul ei dormitor

10 Apr 2014   •   20:38
Un nou caz “Madeleine”? O fetiţă din Australia a fost răpită din propriul ei dormitor

Chloe Campbell, o fetiţă din Australia în vârstă de 3 ani a dispărut din dormitorul ei şi se presupune că a fost răpită. Scenaiul este asemănător celui al dispariţiei britanicei Madeleine McCann, caz care a făcut deja înconjurul lumii.

Poliţia australiană o caută peste tot pe Chloe Campbell, o fetiţă de 3 ani din Queensland, care a fost dată dispărută joi dimineaţa, înainte de ora 7:00, din dormitorul casei părinţilor ei din orăşelul Childers, cu aproximativ 1.500 de locuitori, din statul Queensland.

Anunţul poliţiei din localitate privind dispariţia micuţei a început să fie difuzat din sfert în sfert de oră, după ora locală 9:00, scrie Daily Mail. “Poartă pantalonaşi galbeni cu inimioare imprimate şi o cămăşuţă albă, cu fluturaşi şi albinuţe pe piept. Ar putea avea cu ea un ursuleţ de jucărie, de culoare albastru-deschis şi o păturică gri”, se specifică în anunţul dispariţiei fetiţei.

Cazul ei este deja comparat cu cel al fetiţei de origine britanică, Madeleine McCann, care a dispărut în mai, în 2007, din apartamentul părinţilor ei din Portugalia, unde se aflau în vacanţă. Madeleine avea şi ea 3 ani când a dispărut.

Autorităţile australiene au emis noaptea trecută alertă privind dispariţuia fetiţei către toate aeroporturile şi porturile. “Nu cred că ar fi posibil ca ea să fi dispărut aşa, deodată. Ea nu pleca singură nici din curtea casei”, a spus tatăl micuţei.

El le-a declarat jurnaliştilor agenţiei de presă Associated Press că familia sa închide întotdeauna ferestrele în fiecare noapte, pentru ca ţânţarii să nu pătrundă în casă. Totuşi, tatăl fetiţei crede că s-ar fi putut ca una dintre încuietorile unei ferestre să nu se fi închis cum trebuie.

Este cineva care ne cunoaşte foarte bine
Chloe şi surorile ei mai mari, Janae, de 8 ani şi Britney, de 5 ani au propriile lor dormitoare. Dar în noaptea în care Chloe a dispărut, fetele se culcaseră toate trei în salon. Janae, care s-a trezit prima de dimineaţă, a observat dispariţia lui Chloe, dar a crezut că fetiţa se furişase în dormitorul părinţilor ei, cum mai făcea câteodată.

“Trebuie să fie vorba despre persoane care ne cunosc foarte bine ... după cum au intrat în casă, după cum ştiau unde doarme ... că adoarmeuitându-se la televizor...”, a mai spus tatăl fetiţei.

Melissa Small, o prietenă apropiată familiei fetiţei, a declarat la rândul său pentru News Corp că ferastra camerei fetiţei nu era închisă, iar clopoţeii de alarmă dispăruseră.  De asemenea, în faţa ferestrei camerei fetiţei este parcată o maşină, pe capota căreia poliţiştii au găsit amprente de picioare. Se poate ca cineva să se fi urcat pe maşină ca să ajungă în dormitorul fetiţei.

Căutările şi cercetările pentru găsirea fetiţei sunt în curs de desfăşurare. Anchetatorii bat la uşa fiecărei case din mica localitate în speranţa de a obţine măcar un indiciu despre unde s-ar putea afla micuţa. Eforturile de căutare sunt susţinute şi de elicopterele poliţiei, care şi-au început raidurile încă de la ora 8:00 dimineaţa.

“Mi-e foarte greu să cred ce ţi se poate întâmpla chiar în curtea casei tale. Sper ca ea să nu fi dispărut. Sper să se fi rătăcit doar”, a mai spus,deznădăjduit, tatăl ei.

Cazul fetiţei mai aminteşte şi de cel al tragicei dispariţii a unei fetiţe de 4 ani, Eeva Dorendahl şi a tatălui ei, Greg Hutchings. Ei au dispărut din Pottsville, Queensland, la începutul lunii ianuarie, iar poliţia a descoperit cadavrele lor după 17 zile. (S. Stancu)




×