x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Femeile irakiene își aruncă vâlurile după ce au fugit din Mosul

VIDEO - Femeile irakiene își aruncă vâlurile după ce au fugit din Mosul

06 Noi 2016   •   13:20
VIDEO - Femeile irakiene își aruncă vâlurile după ce au fugit din Mosul

Mii de oameni au părăsit orașul irakian Mosul după ofensiva forțelor de securitate împotriva ISIS iar femeile care sosesc în taberele de refugiați își aruncă vălurile negre (burqa), pe care au fost obligate să le poarte.

Forţele de securitate irakiene i-au respins sâmbătă pe combatanţii organizaţiei jihadiste Statul Islamic din centrul unei localităţi de la sud de Mosul şi au ajuns la câţiva kilometri de un aeroport de la periferia oraşului, transmite Reuters. 

Generalul-locotenent Raed Shakir Jawdat a declarat că trupele guvernamentale controlează centrul oraşului Hammam al-Alil, aflat la aproximativ 15 km la sud de Mosul, dar nu a precizat dacă jihadiştii au fost respinşi din întreaga localitate. O altă unitate şi-a continuat ofensiva spre nord, pe malul vestic al fluviului Tigru. "Forţele noastre au ajuns într-o zonă la doar patru kilometri de aeroportul din Mosul", a declarat el televiziunii Al-Hurra. 

Ofensiva irakiană a avansat la sud de Mosul la câteva zile după cucerirea a şase cartiere şi stabilirea unui cap de pod în oraş, pentru prima oară de la retragerea armatei din oraş în urmă cu doi ani. Sâmbătă, nu s-au raportat noi progrese în estul oraşului, iar unii ofiţeri declarau că armata curăţă zonele cucerite recent. 

Premierul irakian Haider al-Abadi, într-o vizită pe frontul de est, a transmis "un mesaj locuitorilor din Mosul care sunt ostatici în mâinile Daesh (Statul Islamic - n. red.): vă vom elibera în curând". 

 

 

 

×