x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) "Respiraţia Diavolului" - Cel mai periculos drog din lume. Vezi ce proprietăţi incredibile are

(VIDEO) "Respiraţia Diavolului" - Cel mai periculos drog din lume. Vezi ce proprietăţi incredibile are

13 Mai 2012   •   12:11
(VIDEO) "Respiraţia Diavolului" - Cel mai periculos drog din lume. Vezi ce proprietăţi incredibile are

Un drog care elimina complet vointa, lasand victima constienta, se vinde pe strazile din Columbia. Substanta se numeste scopolamina, cunoscuta si sub numele de "Respiratia Diavolului", si este derivata dintr-un anumit tip de copac, Borrachero, destul de comun pentru America de Sud, scrie dailymail.co.uk.

Povestile din jurul drogului suna mai mult a legende urbane, cu povesti de groaza in care oamenii au fost violati, obligati sa goleasca conturile lor bancare si chiar obligati sa renunte la vreun organ.

Demencia Black, un dealer de droguri din Bogota, capitala Columbiei, spune ca drogul este infricosator de simplu, privind modul in care acesta poate fi administrat. Scopolamina poate fi suflata in fata unui trecator, pe strada, iar in cateva minute persoana respectiva va intra sub efectul drogului. Drogul nu are gust si nici miros.

Black spune ca daca ar fi sa compare Scopolamina cu un alt drog, un gram de scopolamina este similar cu un gram de cocaina, doar ca "mult mai rau". Drogul transforma oamenii in zombi si blocheaza complet formarea amintirilor. Deci, chiar si dupa trecerea efectului drogului, victimele n-au nici cea mai vaga amintire despre ce s-a intamplat.

In vremurile moderne, CIA a utilizat drogul ca parte a interogatoriilor din timpul razboiului rece, cu speranta de a-l folosi ca un ser al adevarului. Problema a fost ca, din cauza compozitiei chimice, drogul induce halucinatii puternice, chiar si moartea, in doze mari.

Arborele din care se extrage drogul, destul de comun in Columbia, se numeste "borrachero", care s-ar traduce: "copacul care te imbata".

In antichitate, drogul era dat sotiilor sau amantelor la moartea liderilor columbieni, apoi li se spunea sa intre in mormantul respectivului lider, unde erau ingropate de vii. In acest moment, Scopolamina se vinde pe strazile din Columbia, care orice alt drog.

×
Subiecte în articol: droguri columbia borrachero scopolamina