x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viziune - Islamizarea Europei

Viziune - Islamizarea Europei

de Anca Aldea    |    06 Iun 2006   •   00:00
Viziune - Islamizarea Europei

La mijlocul acestui secol, in marile orase din Germania si Rusia va trai o majoritate covarsitoare de musulmani, avertizeaza Ephraim Halevy, fost sef al Mossad-ului.

"Suntem in toiul celui de-al treilea razboi mondial", sustine fostul director al serviciilor secrete externe ale Israelului, Ephraim Halevy.

"TEROAREA ISLAMICA". Invitat sa vorbeasca despre stadiul actual al "terorii islamice" in lume, Halevy a declarat la Haifa, in Israel, ca este extrem de sceptic cu privire la o rezolvare rapida a acestei chestiuni. "Teroarea islamica" reprezinta "principala problema cu care se confrunta lumea in ziua de astazi", opineaza specialistul, estimand ca, pana la mijlocul acestui secol, in multe dintre orasele mari din Germania va locui o majoritate musulmana si la fel se va intampla cu marile regiuni din Rusia.

Halevy a declarat pentru editia online a cotidianului Yediot Aharonot, cel mai vandut ziar din Israel, ca a luat recent legatura cu un oficial rus. Oficialul, a carui identitate nu a fost facuta publica, a respins teza potrivit careia marile puteri ale Europei vor fi, in urmatorii ani, "invadate" de credinciosi musulmani. Teza "islamizarii Europei" nu este noua. Presa europeana si cea de peste Ocean au scris, in repetate randuri, despre asa-zisa "islamizare". Cotidianul german Die Welt scria la un moment dat ca "Europa va deveni islamica pana la sfarsitul acestui secol sau chiar mai devreme". Intre timp, istoricul american Bernard Lewis a lansat ipoteza ca "islamizare" inseamna declansarea Jihadului (Razboiul Sfant musulman, n.r.) pe batranul continent. El dadea ca argumente numeroasele atentate puse pe seama teroristilor islamici din mai multe tari europene.

CIFRE. Potrivit estimarilor publicate pe site-ul Agentiei Centrale de Informatii (CIA), din populatia totala de 142.893.540 de locuitori, in Rusia traiesc, la ora actuala, intre 10% si 15% musulmani. Islamismul este a doua mare religie, dupa crestinism, din Rusia. Pe de alta parte, potrivit aceleiasi surse, din populatia totala de 82.422 de locuitori ai Germaniei, 3,7 procente sunt musulmani.

×
Subiecte în articol: externe