x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin nu consideră oportună reluarea atacurilor aeriene asupra oraşului sirian Alep

Vladimir Putin nu consideră oportună reluarea atacurilor aeriene asupra oraşului sirian Alep

28 Oct 2016   •   20:30
Vladimir Putin nu consideră oportună reluarea atacurilor aeriene asupra oraşului sirian Alep

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu consideră oportună reluarea atacurilor aviatice ale Forţelor Militare Aeriene ruse asupra Alep, a anunţat vineri secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, într-un comentariu pe marginea solicitării formulate de Statul Major al Federaţiei Ruse în vederea autorizării reluării acestor atacuri, informează agenţiile de presă TASS şi AFP.

"Preşedintele Rusiei nu consideră oportun, la ora actuală, să fie reluate atacurile aviatice asupra Alep. Preşedintele are în vedere posibilitatea de a prelungi pauza umanitară pentru retragerea răniţilor şi a rebelilor care doresc să părăsească oraşul, precum şi - lucru important - pentru a le permite partenerilor noştri americani să aducă la îndeplinire promisiunile şi obligaţiile pe care şi le-au asumat anterior în vederea delimitării aşa-zisei opoziţii moderate de grupările teroriste", a subliniat Peskov.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că, "într-o situaţie de extremă necesitate, Rusia îşi menţine dreptul de a folosi toate mijloacele de care dispune pentru a contracara provocările teroriştilor din Alep".

Cu puţin timp înainte, armata rusă anunţa vineri seara că i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să autorizeze reluarea loviturilor aeriene asupra oraşului Alep, după o pauză de zece zile, în faţa unei ofensive lansate de rebelii sirieni împotriva forţelor regimului de la Damasc în acest al doilea oraş ca importanţă al Siriei.

În cadrul aceluiaşi briefing, Peskov a declarat că pentru viitorul apropiat nu sunt planificate noi contacte între preşedintele rus şi omologul său american Barack Obama cu privire la situaţia din Siria.

Sursa: AGERPRES

×