x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cinci localităţi cu focare de hepatită A, din judeţul Suceava, monitorizate de DSP

Cinci localităţi cu focare de hepatită A, din judeţul Suceava, monitorizate de DSP

20 Noi 2015   •   15:47
Cinci localităţi cu focare de hepatită A, din judeţul Suceava, monitorizate de DSP
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Adjunctul DSP a arătat că în focarul din comuna Berchişeşti s-au înregistrat opt noi cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cel de la Ilişeşti alte cinci cazuri, în cel de la Liteni-Rotunda două cazuri, la Pătrăuţi trei cazuri, iar la Stulpicani cinci.

Totodată, Zorescu a precizat că până la sfârşitul acestei luni se aşteaptă ca în depozitul instituţiei să ajungă dozele de vaccin împotriva hepatitei acute virale de tip A, fiind efectuată deja o comandă pentru achiziţia de 250 de doze ce vor fi utilizate pentru vaccinarea contacţilor persoanelor diagnosticate cu această boală.

Adjunctul DSP Suceava a spus că autorităţile sanitare monitorizează focarele în care s-au înregistrat cazurile de hepatită de tip A, fiind adoptate măsuri specifice.

×
Subiecte în articol: hepatita hepatita tip a hepatita virala