x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cum vrea RATB să reducă frauda şi infracţionalitatea în mijloacele de transport

Cum vrea RATB să reducă frauda şi infracţionalitatea în mijloacele de transport

05 Feb 2016   •   18:21
Cum vrea RATB să reducă frauda şi infracţionalitatea în mijloacele de transport
Sursa foto: Facebook.com/RATB

În ultimul timp, fraudele și conflictele dintre călători şi controlorii RATB (Regiei Autonome de Transport București), în mijloacele de transport în comun, par să se înmulţească.

Unii călători circulă fraudulos, fără să valideze călătoria, iar controlorii RATB nu gestionează, de multe ori, foarte bine situația atunci când călătorii refuză legitimarea, dar şi controlorii sunt agresaţi de călători, scrie ziarulring.ro.

Citeşte şi Controlorii RATB, drepturi şi obligaţii. Ce au voie să facă şi ce nu
 
De aceea, reprezentanții Regiei Autonome de Transport București (RATB) vor să reducă pe cât se poate atât frauda, cât și aceste tipuri de conflicte. “Pentru a evita astfel de situații, pe viitor, RATB va încheia un contract de colaborare cu jandarmeria, pentru prevenirea călătoriilor frauduloase și pentru reducerea actelor de violență din mijloacele de transport în comun”, a declarat Richard Radu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București, pentru Ziarul Ring.

Fraude la cote alarmante pe mijloacele RATB se înregistrează în zonele preorășenești - cu precădere în zona Șoselei Colentina -, care vor fi și principalele vizate pentru controale cu jandarmi. “Într-adevăr, pe zona de control avem un proiect în sensul în care vom colabora cu Jandarmeria București pentru efectuarea unor acțiuni comune pe liniile de transport. Se vor intensifica, astfel, controalele în zonele în care se înregistrează o fraudă mai mare, gen liniile 21, 32, 139 sau 4. În special la marginea orașului. Acolo o să acționăm punctual în colaborare cu jandarmeria”, a declarat, pentru “ring”, Constantin Tobescu, șeful Serviciului de comunicare al RATB.

×