x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea: "Întotdeauna este loc de mai bine. Şi eu, atât ca cetăţean, cât şi ca primar general, sunt extrem de exigentă"

Gabriela Firea: "Întotdeauna este loc de mai bine. Şi eu, atât ca cetăţean, cât şi ca primar general, sunt extrem de exigentă"

11 Ian 2017   •   15:11
Gabriela Firea: "Întotdeauna este loc de mai bine. Şi eu, atât ca cetăţean, cât şi ca primar general, sunt extrem de exigentă"
Sursa foto: Foto: Diana Oros

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că este loc de "mult mai bine" în ceea ce priveşte deszăpezirea în Bucureşti şi a precizat că, împreună cu primarii sectoarelor, a stabilit ca, pe parcursul verii, la contractele încheiate cu operatorii de salubritate să se instituie acte adiţionale pentru ca activitatea acestora să fie mult mai eficientă. 

Întrebată dacă ea şi primarii de sector sunt mulţumiţi de stadiul deszăpezirii la nivelul Capitalei, Firea a declarat că: "Întotdeauna este loc de mai bine. Şi eu, atât ca cetăţean, cât şi ca primar general, sunt extrem de exigentă. Am anumite nemulţumiri pe care le-am exprimat în Comandamentul de iarnă, dar ce pot să vă asigur - că planul nostru de deszăpezire a fost aplicat cum l-am gândit de astă-vară. (...) Este loc de mult mai bine, a nins mai bine de 11 ore, ninge în continuare. (...) S-a acţionat în condiţiile date, cât s-a putut mai bine".


Primarul general a menţionat că este prima iarnă în care ea şi primarii de sector au acţionat ca o echipă la deszăpezire, subliniind însă că "firmele şi operatorii de salubritate vor trebui să se pregătească mult mai bine pe parcursul anului". 

"Ştim mult mai bine acum care este realitatea. (...) Împreună cu primarii de sectoare vom institui acte adiţionale la contractele existente, chiar dacă unele dintre ele sunt foarte lungi, pe 15 - 20 de ani. Şi, dacă operatorii de salubritate nu vor accepta aceste acte adiţionale pe care noi le vom impune, se va putea ajunge şi la întreruperea acestor contracte. S-a muncit, nu vreau să se înţeleagă faptul că aceşti oameni au muncit în zadar, dar, subliniez, se putea mult mai bine. S-a făcut maximum în condiţiile actualelor contracte moştenite, pe care le avem. Le vom adiţiona pe perioada verii, pentru ca anul viitor să se acţioneze mult mai bine", a arătat Firea. 

Primarul general i-a asigurat pe bucureşteni că deszăpezirea străzilor adiacente va continua în orele următoare cu ajutorul operatorilor manuali ai firmelor de salubritate, "la care se vor adăuga militari, (...) jandarmi, sportivi de la CSM, muncitori de la firmele de construcţii din Capitală şi, de asemenea, vom avea sprijin, în special pentru zona de parcări, şi din partea persoanelor care sunt private de libertate", a afirmat Firea. 

Potrivit edilului Capitalei, prioritare rămân căile de acces care conduc la spitale, şcoli, sedii de instituţii, rigole, staţii RATB, scrie Agerpres

Primarul general a precizat că, în zilele următoare, condiţiile meteo vor permite deszăpezirea eficientă pe străzile laterale.

×