x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator HARGHITA. Stoc EPUIZAT de vaccinuri împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, pentru nou-născuţi

HARGHITA. Stoc EPUIZAT de vaccinuri împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, pentru nou-născuţi

de Alina-Elena Vasiliu    |    30 Iul 2014   •   17:50
HARGHITA. Stoc EPUIZAT de vaccinuri împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, pentru nou-născuţi
Sursa foto: HARGHITA. Stoc EPUIZAT de vaccinuri împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, pentru nou-născuţi

După ce, săptămâna trecută, maternitatea din Braşov a rămas fără vaccinurile împotriva hepatitei B şi a tuberculozei, şi judeţul Harghita se confruntă cu aceeaşi problemă, scrie Agerpres. Direcţia de Sănătate Publică Harghita a fost nevoită să redistribuie stocul de care dispunea către alte judeţe, astfel încât spitalele au rămas fără vaccinurile necesare, care trebuie administrate bebeluşilor, imediat după naştere.

Directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat că instituţia calculase corect numărul de vaccinuri necesare, însă, ca urmare a dispoziţiei date de Guvern, a trebuit să redistribuie dozele spre alte judeţe şi, astfel, stocul a fost epuizat.

Citește și  Terapie revoluționară care poate trata una dintre cele mai mortale forme de cancer: cancerul pancreatic.

„Ce mă îngrijorează este că va fi compromisă disciplina de vaccinare. Aş fi preferat ca totul să fie făcut la termen, pentru că e foarte greu să-i explici părintelui să-şi ia copilul nevaccinat de la maternitate şi să fie liniştit”, a declarat Gyongyi, adăugând că bebeluşii nu sunt puşi în pericol dacă nu sunt vaccinaţi imediat după naştere. Există o vârstă recomandată pentru vaccinare, aşa că este timp pentru această procedură. „Planul de vaccinare individual nu va fi compromis”, a precizat şefa DSP.

×