x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tramvaie cu graffiti, de Ziua Bucureştiului

Tramvaie cu graffiti, de Ziua Bucureştiului

de L. Budin    |    21 Sep 2020   •   09:33
Tramvaie cu graffiti, de Ziua Bucureştiului
Sursa foto: Lucian Alecu

Weekendul care tocmai a trecut a fost plin de evenimente dedicate locuitorilor Capitalei, în cadrul „Bucharest – One Heart. One Story”. Proiectul, organizat de Primăria Capitalei prin Creart, a celebrat 561 de ani de atestare documentară a Bucureştiului.
Sâmbătă, pe 19 septembrie, a avut loc retrospectiva online a Festivalului Internaţional iMapp Bucharest, fiind reluate cele mai bune lucrări proiectate pe clădiri, în anii anteriori. Duminică, 20 septembrie, au fost puse în circulaţie şapte garnituri de tramvai, personalizate cu graffiti de către cei mai cunoscuţi artişti de street art din Capitală, pentru a le oferi bucureştenilor o alternativă culturală modernă.

Tot ieri, cei aflaţi în trecere prin Piața Universității s-au putut bucura de proiecții video pe fațadele a trei clădiri simbol: Teatrul Național, Hotel InterContinental și Universitatea din București. Pentru siguranța privitorilor, proiecțiile au fost fără sunet şi de scurtă durată, ca să se evite aglomeraţiile. Pe fiecare clădire au rulat animaţii diferite.

 

Până pe 10 decembrie, cele 7 tramvaie decorate cu graffiti, de pe liniile 1, 10, 21, 25, 27, 40 și 41, se vor afla în circulaţie.

Foto Lucian Alecu

 

×
Subiecte în articol: Bucharest – One Heart. One Story