x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tren de marfă deraiat. Călătorii care circulă cu trenurile pe ruta Craiova-Bucureşti, transbordaţi cu autocarele între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal

Tren de marfă deraiat. Călătorii care circulă cu trenurile pe ruta Craiova-Bucureşti, transbordaţi cu autocarele între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal

17 Feb 2020   •   10:11
Tren de marfă deraiat. Călătorii care circulă cu trenurile pe ruta Craiova-Bucureşti, transbordaţi cu autocarele între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal

Călătorii care circulă pe ruta feroviară Craiova-Bucureşti vor fi transbordaţi cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal, mai multe trenuri fiind deviate pe alte rute în urma deraierii, în noaptea de duminică spre luni, a unei garnituri private de marfă în judeţul Olt, între staţiile Fărcaşele şi Dragăneşti Olt.

Directorul Regionalei CF Craiova, Dorel Ciucă, a declarat, pentru AGERPRES, că în prezent sunt aşteptate să ajungă la faţa locului utilaje care să ridice vagoanele răsturnate care erau încărcate cu cereale.

"Intervenim pentru remedierea situaţiei: călătorii sunt transbordaţi cu autocare între staţiile Caracal şi Drăgăneşti-Olt, iar alte trenuri au fost deviate pe alte rute. Această măsură se va menţine până la finalizarea operaţiunilor de la locul evenimentului. Vor fi aduse utilaje atât din din Craiova, cât şi din Bucureşti", s spus directorul Regionalei CF Craiova.

Traficul feroviar a fost închis în cursul nopţii de duminică spre luni între staţiile Fărcaşele şi Dragăneşti Olt, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă care aparţine operatorului privat Constantin Grup şi care avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Potrivit Infotrafic, 15 vagoane au deraiat, iar cinci dintre ele s-au răsturnat şi pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

"Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară", au precizat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

Reprezentanţii CFR au anunţat că echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină şi retragerea vagoanelor răsturnate şi deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfăşoare lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Stire initiala Traficul feroviar între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt a fost închis în cursul nopţii, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă, iar trei trenuri au fost anulate luni dimineaţa, informează purtătorul de cuvânt al companiei CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni dimineaţa AGERPRES, pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti - Craiova, reprezentanţii Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt - Caracal.

"Facem precizarea că trenurile IR 1591, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineţii, însă călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta ocolitoare prin Caracal - Piatra Olt - Goleşti - Bucureşti Nord (şi retur)", a precizat Oana Brânzan.

Trenul de marfă aparţine operatorului privat Constantin Grup şi avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate. AGERPRES

×